Fokus

Eksplozija na pijaci u Kabulu: Poginula najmanje jedna osoba, povređeno 10 ljudi

Komentari

Autor: Tanjug

23/10/2024

-

20:37

Eksplozija na pijaci u Kabulu: Poginula najmanje jedna osoba, povređeno 10 ljudi
AP/Rahmat Gul - Copyright AP/Rahmat Gul

veličina teksta

Aa Aa

U eksploziji granate na pijaci u Kabulu poginula je jedna osoba, a povređeno je najmanje 10 ljudi, uključujući žene i decu, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Avganistana.

"Počiniocu je amputirana jedna noga i on je sada u pritvoru, na lečenju i pod istragom službi bezbednosti", rekao je portparol Ministarstva Abdul Matin Kanije, ne navodeći da li je reč o terorističkom napadu. 

Eksplozija se dogodila oko 14.00 po lokalnom vremenu na prometnoj pijaci polovne odeće u blizini bioskopa Pamir u Policijskom okrugu 1.

Stefano Đenaro Smirnov, zamenik direktora Urgentne bolnice u Avganistanu, izjavio je da su među povređenima jedna trogodišnja devojčica, četvorogodišnji dečak, 16-godišnji dečak, dve žene i šest muškaraca i da je jedna žrtva u kritičnom stanju, prenosi avganistanski portal KabulNow.

Smirnov je napomenuo da se eksplozija dogodila u trenutku kada je veliki broj ljudi bio na pijaci, što je, kako je naveo, izazvalo paniku i haos među masom. Veruje se da je većina žrtava iz siromašnih sredina.

Talibanske snage bezbednosti u Kabulu još nisu komentarisale incident.

Nijedna grupa za sada nije preuzela odgovornost za napad.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet