Fokus

Izraelski opozicioni poslanik Gideon Saar se na poziv premijera Netanijahua vraća u vladu

Komentari

Autor: Tanjug

29/09/2024

-

20:04

Izraelski opozicioni poslanik Gideon Saar se na poziv premijera Netanijahua vraća u vladu
Izraelski opozicioni poslanik Gideon Saar se na poziv premijera Netanijahua vraća u vladu - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu danas je saopštio da će se opozicioni poslanik i lider partije Nova nada, Gideon Saar, vratiti u vladu.

Netanijahu je zahvalio Saaru što je pozitivno odgovorio na njegovu ponudu da se vrati u vladajuću koaliciju, pozdravljajući njegovu široku viziju i sposobnost da ponudi kreativna rešenja za komplikovane probleme, preneo je Tajms of Izrael.

"Nije tajna da smo u prošlosti imali nesporazume", kazao je Netanijahu i dodao da su od 7. oktobra prošle godine ostavili sve nesuglasice iza sebe.

Saar je kazao da je njegova odluka o povratku u vladu, uprkos tome što je svoju stranku povukao iz vladajuće koalicije u martu, usledila u "teškim i izazovnim danima".

"Važno je ojačati Izrael, njegovu vladu, jedinstvo i koheziju", naveo je on, dodajući da je zato prihvatio poziv premijera Netanijahua da se priključi vladi i doprinese njenom radu svojim iskustvom i sposobnostima.

Saar je poručio da je to sada patriotska i ispravna stvar koju treba uraditi.

On će obavljati funkciju ministra bez portfelja.

Saar je prošle nedelje rekao da mu je ponuđeno mesto ministra odbrane, ali da je to odbio.

Kako navodi Tajms of Izrael, veruje se da je Netanijahu čvrsto rešen da smeni ministra odbrane Joava Galanta u bliskoj budućnosti i da ga zameni Saarom, ili nekim drugim ministrom.

Nakon ulaska Saarove partije u koaliciju broj njenih poslanika u Knesetu koji ima 120 mesta porašće na 68, čime će vladajuća većina Netanijahua biti konsolidovana.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet