Fokus

Lajčak razgovarao sa O'Brajanom i Kasanofom o dijalogu Beograda i Prištine

Komentari

Autor: Tanjug

24/09/2024

-

22:29

Lajčak razgovarao sa O'Brajanom i Kasanofom o dijalogu Beograda i Prištine
Lajčak razgovarao sa O'Brajanom i Kasanofom o dijalogu Beograda i Prištine - Copyright Tanjug/Video

veličina teksta

Aa Aa

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine   Miroslav Lajčak izjavio je da je razgovarao o dijalogu za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine i regionalnoj dinamici sa pomoćnikom državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Džejmsom O'Brajanom i zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara za Zapadni Balkan Aleksandrom Kasanofom.

"Uvek je korisno voditi stratešku diskusiju o dijalogu o normalizaciji odnosa ... i regionalnoj dinamici sa O'Brajanom i Kasanofom. Radujemo se nastavku našeg razgovora sledeće nedelje u Briselu!", napisao je Lajčak na platformi X.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je 17. septembra u Briselu da toga dana nije došlo do trojnog sastanka sa Prištinom, jer je to odbio njihov pregovarač Besnik Bisljimi, jer je delegacija Beograda insistirala na temama kao što su Zajednica srpskih opština, poštanske usluge i pitanje primene sporazuma i predstavila mere za zaštitu srpskog naroda.

Lajčak je, nakon odvojenih sastanka sa glavnim pregovaračima dve strane u Briselu, izrazio žaljenje što nisu u trilateralnom formatu rešavana najhitnija pitanja iz dijaloga i najavio da će se razgovori nastaviti narednih 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet