Fokus

Politiko: Bliska saradica Kira Starmera će sarađivati sa stratezima kampanje Kamale Haris

Komentari

Autor: Tanjug

04/09/2024

-

13:06

Politiko: Bliska saradica Kira Starmera će sarađivati sa stratezima kampanje Kamale Haris
Politiko: Bliska saradica Kira Starmera će sarađivati sa stratezima kampanje Kamale Haris - Copyright Tanjug AP/Kent Nishimura/The New York Times via AP, Pool

veličina teksta

Aa Aa

Jedna od glavnih savetnica britanskog premijera Kira Starmera, Debora Matinson, sarađivaće sa stratezima predsedničke kampanje Kamale Haris koje će uputiti u pobedničku strategiju britanskih laburista pred izbore u julu, saznaje Politiko.

Kako se navodi, Matinson će sledeće nedelje otputovati u Vašington, gde će se sastati sa stratezima iz kampanje Haris-Volc i podeliti uvid u put Starmera do pobede na izborima u Velikoj Britaniji u julu.

Matison je tri godine pre izbora bila direktor strategije tadašnjeg opozicionog lidera Starmera, tokom kojeg je naglasila važnost povratka glasova tradicionalnih laburističkih birača koji su za vreme bivšeg premijera Borisa Džonsona glasali za torijevce.

Njen savet za tim aktuelne potpredsednice SAD razvijen je sa istraživačkim timom Instituta za progresivnu politiku sa sedištem u Vašingtonu, kojim rukovodi bivša Starmerova direktorka politike Kler Ejnsli.

Bivša koleginica, koja je radila zajedno sa Matinson u kampanji laburista, je pod uslovom anonimnosti za Politiko rekla da Matison želi da ''ulije nadu“ i zadrži fokus na ključnim državama.
Od sedam država koje su kampanje Harisa i Trampa identifikovale kao ključna bojna polja, Haris ima usku prednost u tri.

Matison je prethodno sarađivala sa bivšim laburističkim premijerima Tonijem Blerom i Gordonom Braunom, a do saradnje sa Haris je došlo nakon što je nekoliko najbližih saradnika Kira Starmera prisustvovalo Demokratskoj nacionalnoj konvenciji (DNC) u Čikagu, piše Politiko.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet