Fokus

"Svi se pitaju šta će Džo da uradi": Bajden pred pristalicama u Viskonsinu govorio o tome da li ostaje u trci

Komentari

Autor: Tanjug

05/07/2024

-

23:15

"Svi se pitaju šta će Džo da uradi": Bajden pred pristalicama u Viskonsinu govorio o tome da li ostaje u trci
Tanjug/AP/Morry Gash - Copyright Tanjug/AP/Morry Gash

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Džozef Bajden izjavio je danas na predizbornom skupu u ključnoj američkoj saveznoj državi Viskonsin da ostaje u predsedničkoj trci 2024. i izrazio uverenje da će pobediti bivšeg predsednika Donalda Trampa, uprkos zabrinutosti zbog katastrofalnog učinka na debati održanoj prošle nedelje.

"Verovatno ste čuli da sam imao malu debatu prošle nedelje. Ne mogu reći da je to moje najbolje izdanje, ali od tada je bilo mnogo spekulacija: 'Šta će Džo da uradi? Hoće li ostati u trci? Da li će on odustati, šta će da radi?' Pa, evo mog odgovora, kandidujem se i ponovo ću pobediti", rekao je Bajden pred pristalicama u Medisonu, glavnom gradu Viskonsina, preneo je NBC njuz.

Bajden je rekao da ljudi pokušavaju da ga izbace iz trke.

"Da kažem što jasnije mogu: ostajem u trci!", rekao je Bajden i istakao da će pobediti Donalda Trampa.

Bajden je u početku pogrešio i rekao da će ponovo pobediti Trampa 2020. godine, a onda se ispravio i rekao da će to ponovo uraditi 2024.

"Davno sam naučio, kada te obore, ti se ponovo podigneš", rekao je on, dodajući da neće dozvoliti da 90-minutna debata izbriše njegova dostignuća u poslednje tri i po godine.

Tanjug/AP/Manuel Balce Ceneta

 

Na početku govora, Bajden je ismevao Trampa zbog njegovih verbalnih "saplitanja", napominjući da je Tramp rekao jednog 4. jula kada je bio predsednik da je vojska Džordža Vašingtona pobedila u ratu za nezavisnost tako što je preuzela kontrolu nad aerodromima od Britanaca.

"Govore o tome da sam pogrešno govorio. Aerodromi i Britanci 1776. Istina je, on je stabilan genije", rekao je Bajden.

Bajden je, takođe, direktno govorio o svojim godinama, jer ankete pokazuju da je to najveća briga birača dok traži reizbor.

"Mislite da sam prestar da vratim Roe protiv Vejda u celu zemlju? Mislite da sam prestar da ponovo zabranim jurišno oružje? Da zaštitim socijalno osiguranje i zdravstvenu zaštitu?", izrekao je niz pitanja na koja je publika odgovorila odlučnim: "Ne!"

Njegovo poslednje pitanje je bilo da li okupljeni misle da je prestar da pobedi Donalda Trampa. A okupljeni su ponovo odgovorili: "Ne". "Jedva čekam", dodao je Bajden.

Komentari (0)

Svet