Fokus

"Još je rano reći da li je ovo definitivan trend": Na meksičko-američkoj granici opada broj ilegalnih prelazaka

Komentari

Autor: Tanjug

09/06/2024

-

10:14

"Još je rano reći da li je ovo definitivan trend": Na meksičko-američkoj granici opada broj ilegalnih prelazaka
"Još je rano reći da li je ovo definitivan trend": Na meksičko-američkoj granici opada broj ilegalnih prelazaka - Copyright Tanjug AP/Marco Ugarte

veličina teksta

Aa Aa

Broj migranata uhvaćenih prilikom ilegalnog prelaska granice između SAD i Meksika je opao, pokazuju podaci do kojih je došao Rojters. 

Neimenovani visoki zvaničnik američke granične službe izjavio je da to ukazuje da nova restriktivna politika administracije američkog predsednika Džozefa Bajdena obeshrabruje nezakonitu imigraciju, prenosi britanska agencija.

Taj zvaničnik je naveo da su američke granične patrole u petak uhapsile oko 3.100 osoba koje su ilegalno prelazile granicu, što je oko 20 odsto manje nego prethodnih dana.

Tanjug AP/Marco Ugarte

 

"Još je rano reći da li je ovo definitivan trend. Ali mislim da to ukazuje na neki mogući početni uspeh", dodao je ovaj zvaničnik.

Nekoliko meseci uoči izbora 5. novembra, imigracija je postala glavno pitanje za Amerikance.
Predsednik SAD Džozef Bajden, demokrata koji nastoji da se izbori za drugi predsednički mandat, suočava se sa republikancem Donaldom Trampom, zagovornikom oštrih mera u borbi sa ilegalnom imigracijom.

Bajden je stupio na dužnost 2021. godine obećavajući da će poništiti mnoge od Trampovih restriktivnih imigracionih mera, ali je u međuvremenu pooštrio svoj stav nakon rekordnih hapšenja migranata na američkoj granici.

 

Komentari (0)

Svet