Politika

Gojković: Na zajedničkoj sednici Vlade Srbije i Vlade AP Vojvodine pokazano jedinstvo

Komentari

Autor: Tanjug

23/10/2024

-

15:59

Gojković: Na zajedničkoj sednici Vlade Srbije i Vlade AP Vojvodine pokazano jedinstvo
Novi Sad danas obeležava 80 godina od oslobođenja u Drugom svetskom ratu - Copyright Tanjug/Kabinet gradonačelnika Novog Sada/Vladimir Zubac

veličina teksta

Aa Aa

Predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković izjavila je danas da je na zajedničkoj sednici Vlade Srbije i Vlade AP Vojvodine, pokazano političko i svako drugo jedinstvo onih koji vode državu i rade na daljem ekonomskom razvoju svih delova Srbije, pa tako i AP Vojvodine.

''Danas smo razgovarali o ukupnoj političkoj i ekonomskoj situaciji vezano za Srbiju i svaki sekretar i ministar u obe vlade je izložio ono o čemu su biletarno razgovarali sa svojim kolegama nadležnim za oblasti zdravstva, obrazovanja, energetike, zaštite životne sredine, sporta, kulture, građevinarstva, saobraćaja i svih ostalih sektora'', rekla je Gojković posle sednice održane u Novom Sadu.

Naglasila je da je dogovoreno da se ozbiljno pristupi formiranju budžeta za 2025. godinu i da se završe zajednički projekti, kao i da svi projekti pokrenuti u budućnost budu isključivo okrenuti ka koristi i poboljšanju životnog standarda građana AP Vojvodine.

Ona je izrazila zahvalnost Vladi Srbije što se, kako je ocenila, nikada u istoriji AP Vojvodine nije toliko radilo na infrastrukturnim projektima u svim oblastima - na izgradnji puteva, železnica, bolnica, planovima za izgradnju novog mosta i dva započeta koja će biti završena do kraja 2027. godine.

''Zaista su velika ulaganja od strane Vlade Srbije na teritoriji AP Vojvodine. U poslednjih 12 godina zaista vidljivo koliko smo promenili sliku grada Novog Sada i Vojvodine na bolje u odnosu na raniji period'', rekla je Gojković.

Ona je rekla da je veoma značajno što je zajednička sednica dve vlade održana na Dan oslobođenja Novog Sada i zahvalila premijeru Vučeviću što je inicirao održavanje sednice nakon šest godina pauze.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija