Politika

Lajčak se sastao s Bisljimijem uoči pripreme narednog sastanka pregovarača Beograda i Prištine

Komentari

Autor: Euronews Srbija

10/10/2024

-

19:38

Lajčak se sastao s Bisljimijem uoči pripreme narednog sastanka pregovarača Beograda i Prištine
Lajčak se sastao s Bisljimijem uoči pripreme narednog sastanka pregovarača Beograda i Prištine - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak saopštio je danas da se u Beču sastao sa glavnim pregovaračem Prištine u okviru dijaloga pod posredstvom EU Besnikom Bisljimijem, sa kojim je razgovarao o detaljima pune implementacije sporazumu o putu ka normalizaciji odnosa.

"Dobar i koristan sastanak s Besnikom Bisljimijem u okviru priprema za naredni sastanak glavnih pregovarača", napisao je Lajčak na svom nalogu na mreži Iks.

Prethodni sastanak glavnih pregovarača, odnosno šefa Kancelarije za KiM u vladi Srbije Petra Petkovića i Bisljimija, trebalo je da bude održan sredinom prošlog meseca, ali do njega nije došlo, zato što je, prema prečima Petkovića, to odbio Bisljimi.

Petković je tada istakao da je delegacija Beograda insistirala da se na sastanku govori o temama kao što su ZSO, poštanske usluge i pitanje primene sporazuma i predstavila mere za zaštitu srpskog naroda.

Umesto toga, Lajčak se s pregovaračima sastao odvojeno, a nakon odvojenih sastanaka izrazio je žaljenje što nisu u trilateralnom formatu rešavana najhitnija pitanja iz dijaloga i najavio da će se razgovori nastaviti narednih nedelja.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija