Politika

Dačić na prijemu nove generacije studenata na KPU: Vi oblikujete budućnost naše policije

Komentari

Autor: Tanjug

04/10/2024

-

13:55

Dačić na prijemu nove generacije studenata na KPU: Vi oblikujete budućnost naše policije
Dačić na prijemu nove generacije studenata na KPU: Vi oblikujete budućnost naše policije - Copyright Tanjug/OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE

veličina teksta

Aa Aa

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić prisustvovao je danas prijemu nove generacije studenata Kriminalističko-policijskog univerziteta i tom prilikom istakao da su studenti nova generacija koja će oblikovati budućnost naše policije, kao i da će svojim znanjem i veštinama unapređivati i modernizovati policijski rad u borbi protiv kriminala, očuvanja javnog reda i mira i zaštiti ljudskih prava.

Dačić je istakao da je on potpisao da se formira ovaj Univerzitet, a da je to ranije bila Akademija.

"Sve ove nove generacije koje dolaze oblikovaće budućnost naše policije, kao i bezbednost i pravdu, vladavinu zakona u našem društvu. U svetu koji se brzo menja, sa novim svakodnevnim izazovima, vi ste ti koji će svojim znanjem i veštinama biti u prilici da unapređujete i modernizujete policijski rad u borbi protiv kriminala, očuvanju javnog reda i mira, kao i zaštiti ljudskih prava", rekao je ministar.

Dačić je istakao da od novoupisanih studenata očekuje ne samo znanje i veštine, već i integritet, hrabrost i predanost.

"Obrazovanje koje ćete steći ovde, naravno, ako budete posvećeni i vredni, samo je početak. Policijska služba zahteva kontinuirano učenje i prilagođavanje novim tehnologijama i metodama. Budite otvoreni za nova znanja i iskustva, a ne zaboravite da je saradnja sa kolegama, posebno starijim i iskusnim, ključna za uspeh. Razvijajte konstruktivno razmišljanje, etičke vrednosti i empatiju. Učite od svojih profesora, ali i jedni od drugih", naglasio je Dačić.

Objasnio je da je za uspeh ključna i saradnja sa starijim kolegama i dodao da građani moraju da imaju poverenje u njih.

"Vaša uloga nije samo da rešavate probleme, već i da budete uzor u društvu", poručio je Dačić.
Naglasio je da treba da se bore za pravdu, da se zalažu za istinu i da budu zaštitnici onih koji su najranjiviji. 

"I nikada ne zaboravite značaj etike u policijskom radu. Vaša dužnost neće biti samo da sprovodite zakon, već i da ga sprovodite na način koji je pravedan i transparentan. Građani moraju da imaju poverenje u vas i u instituciju koju predstavljate. To poverenje se gradi kroz poštovanje, integritet i odgovornost", naveo je Dačić.

Rektor Kriminalističko-policijskog univerziteta Zoran Đurđević poručio je da je najbolji način ulaganja u policijsku profesiju ulaganje u policijsko obrazovanje, u znanje kadrova koji će predstavljati nosioce razvoja policijske profesije, od koje zavisi bezbednost naših građana.

"Biti policajac znači imati poseban sistem vrednosti, to je poseban način života. Čast, jasna i čvrsta opredeljenost da svoj život stavite u službu zaštite građana Srbije osnovno je obeležje policijske profesije policije Srbije", rekao je Đurđević.

Đurđević je ministru uručio zahvalnicu za doprinos osnivanja ovog Univerziteta i dodao da ove godine obeležavaju deset godina od kada je policija u Srbiji dobila svoj Unverzitet.

Komentari (0)

Srbija