Politika

Mojsilović: Bezbednosna situacija na Kosovu i Metohiji nestabilna i osetljiva zbog poteza Prištine

Komentari

Autor: Tanjug

02/10/2024

-

15:17

Mojsilović: Bezbednosna situacija na Kosovu i Metohiji nestabilna i osetljiva zbog poteza Prištine
Tanjug/Ministarstvo odbrane/Darimir Banda - Copyright Tanjug/Ministarstvo odbrane/Darimir Banda

veličina teksta

Aa Aa

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović sastao se danas sa komandantom Kfora Ozkanom Ulutašom i ukazao da je bezbednosna situacija na teritoriji AP KiM nestabilna i osetljiva zbog jednostranih i provokativnih poteza privremenih institucija u Prištini, koji imaju za cilj promenu etničke strukture na severu pokrajine.

Mojsilović i Ulutaš su na oproštajnom sastanku razgovarali o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji na teritoriji KiM i dometima saradnje Vojske Srbije i Kfora za vreme mandata generala Ulutaša na čelu međunarodnih snaga bezbednosti na AP KiM, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Tanjug/Ministarstvo odbrane/Darimir Banda

 

Mojsilović je Ulutašu izrazio zahvalnost na saradnji i profesionalnom angažovanju na dužnosti komandanta Kfora i poželeo mu je uspeh na novim dužnostima.

Ulutaš sledeće nedelje završava jednogodišnje angažovanje na dužnosti komandanta Kfora, a njega će naslediti italijanski general-major Enriko Barduani, koji će dužnosti prvog čoveka međunarodnih snaga bezbednosti na Kosovu i Metohiji preuzeti 11. oktobra.

Komentari (0)

Srbija