Politika

Komšinica pretučenog Srbina: Tukli su ga i tražili novac, uzeli su mu više od 2.000 evra

Komentari

Autor: Tanjug

20/09/2024

-

12:36

Komšinica pretučenog Srbina: Tukli su ga i tražili novac, uzeli su mu više od 2.000 evra
Tanjug/STR - Copyright Tanjug/STR

veličina teksta

Aa Aa

Milijana Marković, komšinica Dejana Radića iz Starog Grackog, koga su noćas brutalno pretukli, a zatim opljačkali trojica Albanaca, rekla je da je Dejan oko ponoći došao u njihovu porodičnu kuću i zatražio pomoć.

"Čula sam da neko zove, videla sam Dejana, rekao mi je da su ga tukla trojica Albanaca koji su mu vezali noge i ruke i prekrili ga ćebetom. Kaže da nije mogao da vidi o kome se radi, tukli su ga, i na albanskom od njega tražili novac. Uzeli su mu više od 2.000 evra", kaže Milijana Marković.

Prema njenim rečima, Radić je bio natečen od batina.

Ona ističe da se meštani osećaju nesigurno, da ne mogu da računaju na zaštitu tzv. kosovske policije i strahuju da se ovako nešto može ponoviti.

"Nije svejedno. Strah nas je", istakla je Marković.

Direktor KBC Priština-Gračanica Bratislav Lazić izjavio je da je stanje Dejana Radića trenutno je stabilno i da je on upućen u KBC Kosovska Mitrovica na dalju dijagnostiku.

Kancelarija za KiM saopštila je da je brutalni napad na Radića posledica antisrpske politike i institucionalnog nasilja koje sprovode Priština i premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti prema Srbima i brojnih primera policijske brutalnosti, kojima se šalje poruka da su Srbi na Kosovu i Metohiji poželjne i legitimne mete Albanaca i da za njihova stradanja niko neće odgovarati. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija