Politika

Đurđev: Vučić i Vučević vraćanjem vojnog roka vratili ponos u srca roditelja i osmeh na lica naših momaka

Komentari

Autor: Euronews Srbija

14/09/2024

-

19:00

Đurđev: Vučić i Vučević vraćanjem vojnog roka vratili ponos u srca roditelja i osmeh na lica naših momaka
Aleksandar Đurđev - Copyright Privatna arhiva

veličina teksta

Aa Aa

Srbija nikada nije ni trebala da ukine obavezno služenje vojnog roka, a ostaće upamćeno da je tu istorijsku nepravdu ispravio predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Danas niko na svetu nije srećniji od roditelja u Srbiji koji imaju sinove spremne za služenje vojnog roka, jer znaju šta će to značiti za oblikovanje njihove muškosti i karaktera, jer će ponovo moći da organizuju ispraćaje u vojsku kao najradosnije događaje u životu, izjavio je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

On je istakao da će uvođenje obaveznog služenja vojnog roka u trajanju od 75 dana biti višestruko korisno za državu i društvo.

"Prete nam sa svih strana, moramo biti uvek spremni da branimo svoju otadžbinu, da neprijateljima pokažemo da se nećemo predati. Imamo vrhunsko naoružanje, vrhunske oficire, a tek ćemo sada imati na desetine hiljada vrhunskih vojnika", obrazložio je Đurđev.

Predsednik Srpske lige one koji se protive ovakvoj odluci države vidi kao stranu agenturu u ulozi pete kolone.

"Smeta im obavezan vojni rok u Srbiji, ali ne i duge cevi Kurtijevih šiptarskih terorist. Srpska liga pozdravlja ovu odluku i poziva državne organe da Vojsku Srbije preimenuju u Srpsku vojsku, jer je to istorijski naziv naše junačke armije na kojoj su zube lomile svetske sile vekovima unazad", zaključio je Đurđev.

Komentari (0)

Srbija