Politika

Konstituisana Skupština niške gradske opštine Medijana

Komentari

Autor: Euronews Srbija

23/07/2024

-

13:57

Konstituisana Skupština niške gradske opštine Medijana
D.A. - Copyright D.A.

veličina teksta

Aa Aa

U Nišu je konstituisana Skupština najveće gradske opštine Medijana u kojoj je pobedila opozicija. Od 27 odbornika, iz redova opozicije biće 16, a 11 iz koalicije okupljene oko SNS-a. 

Za predsednika Skupštine opštine izabran je Miloš Bošković, nosilac i prvi na listi koalicije Biramo Niš - Biramo Medijanu. 

Zamenik predsednika parlamenta izabran je Dragan Maslaković sa liste Grupe građana dr Dragan Milić, a sekretar Skupštine je Miodrag Grujović iz koalicije Biramo Niš.

Nosilac liste Grupe građana "Dr Dragan Milić" Dragan Milić rekao je novinarima posle konstitutivne skupštine da je ovo istorijski dan za grad Niš i to sada kada je nakon 12 godina došlo do promene vlasti na opštini Medijana. 

Kako je naveo, srećan je što se pokazalo da promena vlasti može da se desi mirnim putem, pomoću glasačkih listića.

"Moramo da se naučimo, ne samo u Nišu nego i u Srbiji, da su ti izborni ciklusi normalni, da je promena vlasti takođe normalna, kao i da jednostavno na to treba svi da budemo nekako spremni", rekao je.

Što se tiče rešenja GIK, kaže da još uvek nije sve završeno, kao i da se čeka da se kompletna procedura sa procesom i žalbama završi.

D.A.

 

"Čekamo svoje rokove koje treba da budu. Prilagođavaćemo se novonastaloj situaciji. Treba da budu ispoštovane sve procedure. Važno je da se ne dovede u sumnju izborna volja građana. Dakle, ova naša opoziciona grupacija ima nekih 3.500 glasova više od vladajuće većine sadašnje i mislim da je to nešto što treba da se poštuje. Mi ćemo se boriti da dokažemo da je ipak većinsko mišljenje građana Niša da dođe do promene vlasti", rekao je Milić.

On je dodao i da ne želi da nikga da optuži, ali navodi da je prethodna vlast imala jako veliki problem jer je, kako dodaje, morala da se prilagođava Beogradu.

Euronews/Ljiljana Pavlović

 

"Prethodna vlast je morala da se prilagođava onome šta im kažu ljudi iz Beograda: ko će dobiti tendere, ko će biti predsednik jednog ili drugog veća ili komisije. Toga više neće biti. Dogovaraćemo se isključivo u našem gradu, isključivo na opštini Medijana", rekao je Milić.

Međutim, na današnjom skuštini danas nisu izabrani predsednik opštine i njegov zamenik, ali je ranije najavljeno da su kandidati za te pozicije Mladen Đurić sa liste Grupe građana dr Dragan Milić i Marko Aleksovski iz koalicije Biramo. 

D.A.

 

Predsednik Srbije Alesandar Vučić koji takođe danas boravi u Nišu prkokomentarisao je formiranje vlasti u opštini Medijana i rekao da nije znao da se sednica održava danas i da je njegov doalzak zapravo splet okolnosti.

"Mi smo ovo planirali dva meseca - šta da zamaskiram? Jedva čekam da vidim te fanstatične rezultate koje će da naprave. Samo narod nek mi kaže za šest meseci kakvi su to fantastični rezultati koje su napravili. Sjajno je kad iz faze kritike uđete u to da morate da nešto napravite", 

Inače, u Nišu su do sada već konstituisane skupštine gradskih opština Palilula, Pantelej, Crveni Krst i Niška Banja, u kojima koalicija oko SNS ima većinu. Naredna sednica zakazana je za 30. jul, kada će se birati predsednik opštine.

 

Komentari (0)

Srbija