Politika

Đurđev pozvao Vladu Srbije da zabrani kladionice i kockarnice

Komentari

Autor: Euronews Srbija

13/07/2024

-

20:14

Đurđev pozvao Vladu Srbije da zabrani kladionice i kockarnice
Aleksandar Đurđev - Copyright Privatna arhiva

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev pozvao je Vladu Srbije da razmotri inicijativu da se rad kladionica i kockarnica prvo oteža, a potom i potpuno zabrani.

"Albanci su zabranili klađenje, Hrvati napravili ozbiljan korak u tom pravcu, a mi Srbi smo među prvima u broju kockarnica i kladionica po glavi stanovnika. Ako nastavimo ovako, u pravcu uništenja sopstvene omladine, a okruženi zemljama koje svojoj omladini vraćaju zdrav duh, crno nam se piše", izjavio je Đurđev.

On je istakao da su nedavno donesene mere o ograničenju reklamiranja kladionica i kockarnica u Hrvatskoj bukvalno kao prepisane mere koje je Srpska liga pre samo nekoliko sedmica predložila vlastima u Srbiji.

"Hrvati su ograničili reklamiranje kockarnica i kladionica, zabranili reklamiranje klađenja na javnim površinama i smanjili spoljašnju vidljivost izloga kladionica. Albanija je još pre deset godina potpuno zabranila njihov rad. A mi, dozvolili smo sebi da naša omladina bude 'šampion' kockanja i klađenja u Evropi", dodao je on.

Predsednik Srpske lige pozvao je Vladu Srbije da još jednom razmotri inicijativu Srpske lige da se rad kladionica i kockarnica u prvoj fazi maksimalno oteža, a u drugoj potpuno zabrani.

"U pitanju je borba za budućnost naše dece, kakvu poruku im ostavljamo sa kockarnicama i kladionicama na ćošku svake ulice, pored svake škole?", zaključuje Đurđev.

Komentari (0)

Srbija