Politika

Vučić o govoru Bećirovića: Nekima se veoma žuri da svoj i druge narode uvedu u nesreću

Komentari

Autor: Euronews Srbija

11/07/2024

-

16:32

Vučić o govoru Bećirovića: Nekima se veoma žuri da svoj i druge narode uvedu u nesreću
Aleksandar Vučić - Copyright Tanjug/Dimitrije Nikolić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas povodom govora predsedavajućeg Predsedništva BiH Denisa Bećirovića na komemoraciji srebreničkim Bošnjacima u Potočarima, da oni kojima se žuri u sukobe, treba dobro da razmisle o tome šta rade.

"Nekima se veoma žuri da i svoj i druge narode uvedu u nesreću. Meni se žuri da sačuvamo mir i stabilnost i da nastavimo sa ovakvim projektima. Ti kojima se žuri u sukobe, neka dobro razmisle šta rade. Loše je to što rade i za naš i za njihov narod, ne razumem zašto", rekao je Vučić prilikom obilaska radova na Ekspu.

Bošnjački član i aktuelni predsedavajući Predsedništva BiH Denis Bećirović je na komemorativnom skupu u Memorijalnom centru Potočari većinu svog obraćanja posvetio opasnostima koje navodno prete BiH, o memorandumu SANU i Deklaraciji Svesrpskog sabora.

Bećirović je u obraćanju u Potočarima govorio o opasnostima koje "ponovo prete opstanku BiH", te ocenio da "postoje brojne sličnosti između velikosrpske ideologije i politike iz 1992. godine i danas". 

Komentari (0)

Srbija