Politika

Milić: Nastavićemo borbu legalnim sredstvima, ne protestima

Komentari

Autor: Tanjug

03/07/2024

-

14:53

Milić: Nastavićemo borbu legalnim sredstvima, ne protestima
Euronews/Ljiljana Pavlović - Copyright Euronews/Ljiljana Pavlović

veličina teksta

Aa Aa

Dr Dragan Milić, nosilac istoimene liste grupe građana u Nišu, rekao je danas da su opozicione stranke osvojile 3.332 glasa više od liste oko SNS u tom gradu, ali da će za pobedu nastaviti da se bore legalnim sredstvima, a ne protestima.

"Mi ćemo nastaviti da branimo izborni rezultat na jedini mogući način, a to je legalni. Pokrenućemo postupak protiv sudija koje su donele ovu odluku koja je neprimerena", rekao je Milić na konferenciji za novinare niške opozicije povodom odluke suda u Nišu, a koju je ocenio kao kršenje zakona.

Milić je rekao da neće prihvatiti ovakav izborni rezultat i kako tvrdi pokradene izbore, jer nemaju prava da prevare glasače koji su za njih glasali, ali je istakao da neće prihvatiti ni predlog da se organizuju demonstracije.

On je upitao koji bi bio cilj protesta i šta bi bili sledeći koraci ako pozovu ljude da se okupe.

"To je loš put za naš grad. Uglavnom te, pod znacima navoda dobronamrene poruke, dobijamo iz Beograda. Oni to tako vide u Beogradu, ali mi to tako ne vidimo iz Niša", rekao je Milić.

"Podsećam te dobronamerne koji nam daju te savete da oni nisu bili dobri u Beogradu ili možda grešim. Ili su možda pobedili na Starom gradu, Voždovcu, Novom Beogradu? Ili je taj način delovanja bio malo pogrešan", upitao je Milić.

On je rekao da su prema rezultatima GIK-a dobili 18 glasova više, ali da to oni ne prihvataju.

"Naš rezultat kaže 3.332. To je bila nesumnjiva pobeda i tu pobedu nijedan mađioničar, ni matematičar ne može da pretvori u poraz“, rekao je Milić.

Milićević: Nije bilo nikakvih nepravilnosti

GIK Niš usvojio je u ponedeljak ukupan izveštaj o rezultatima izbora za odbornike u Skupštini grada Niša, prema kojem je lista "Aleksandar Vučić - Niš sutra" osvojila 30 mandata, Grupa građana "Dr Dragan Milić" 16, koalicija "Biramo Niš" 10. Liste "Dr Savo Manojlović-I ja sam Niš-Kreni-Promeni" i lista "Ujedinjeni - Nada za Niš" osvojili su po dva, dok je lista "Ruska stranka-Rusija i Niš u srcu!-Tihomir Perić" osvojila jedan mandat.

Kako je rekla predsednica GIK Niš Danijela Milićević, protiv Ukupnog izveštaja o rezultatima izbora, podnosilac proglašene izborne liste i birači mogu podneti prigovor komisiji u roku od 72 časa od objavljivanja ukupnog izveštaja na sajtu Republičke izborne komisije (RIK).

Odgovarajući na pitanja novinara o nepravilnostima i žalbama opozicionih lista, Milićević je rekla da nije bilo nikakvih nepravilnosti i da je odlukama Višeg suda u Nišu potvrđeno da su odluke GIK-a bile u skladu sa zakonom.

Milićević je dodala da će GIK u roku od sedam dana, ukoliko ne budu uložene žalbe na Ukupan izveštaj doneti rešenja o dodeli mandata odbornicima.

Komentari (0)

Srbija