Politika

Đurić na sastanku sa Varheljijem: Niko nema dilemo da Srbija ostaje posvećena evropskom putu

Komentari

Autor: Tanjug

24/06/2024

-

19:24

Đurić na sastanku sa Varheljijem: Niko nema dilemo da Srbija ostaje posvećena evropskom putu
Đurić na sastanku sa Varheljijem: Niko nema dilemo da Srbija ostaje posvećena evropskom putu - Copyright Ministarstvo spoljnih poslova

veličina teksta

Aa Aa

Ministar spoljnih poslova Marko Đurić izjavio je danas u razgovoru sa evropskim komesarom za susedsku politiku i pregovore o proširenju Oliverom Varheljijem da niko nema dilemu da Srbija ostaje posvećena evropskom putu i da je punopravno članstvo u EU strateško opredeljenje i prioritet naše spoljne politike.

U razgovoru posle neformalnog sastanka ministara spoljnih poslova članica Evropske unije i predstavnika regiona Zapadnog Balkana u Luksemburgu, Đurić je ukazao na izuzetno težak položaj srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, koji se iz dana u dan iznova suočava sa političkim obespravljivanjem i kršenjem najelementarnijih ljudskih prava od strane Prištine, navodi se u saopštenju.

Prema njegovim rečima, nespremnost Prištine da omogući formiranje Zajednice srpskih opštine svedoči da sa te strane ne postoji suštinska zainteresovanost za dijalog.

Đurić i Varhelji su razgovaralik i o aktuelnim bezbednosno-političkim temama i o pitanjima od značaja za regionalnu saradnju na Zapadnom Balkanu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija