Politika

Nacionalni konvent podržava održavanje festivala "Mirdita, dobar dan"

Komentari

Autor: Tanjug

19/06/2024

-

15:23

Nacionalni konvent podržava održavanje festivala "Mirdita, dobar dan"
Nacionalni konvent podržava održavanje festivala "Mirdita, dobar dan" - Copyright Promo

veličina teksta

Aa Aa

Radna Grupa Nacionalnog Konventa o Evropskoj uniji za Poglavlje 35 saopštila je danas da podržava održavanje Festivala "Mirdita, dobar dan!", uz tvrdnju da je organizacija Festivala u potpunosti u skladu sa zakonskom regulativom Srbije.

Kako piše u saopštenju Nacionalnog konventa, Festival, kroz približavanje savremene kulturne scene, spajanje umetnika, aktivista i javnih ličnost, godinama "doprinosi normalizaciji i pomirenju albanskog i srpskog društva", što je, navodi se, u skladu sa dogovorima postignutim u okviru dijaloga između Beograda i Prištine, kao i u skladu sa principima rada Radne grupe za Poglavlje 35. 

"Najoštrije osuđujemo javno pozivanje na zabranu ili odlaganje Festivala od strane pojedinih političara. Ovakvi pozivi su u suprotnosti sa Ustavom i zakonima koji regulišu slobodu okupljanja i slobodu govora, samim tim protiv ustavnog poretka Republike Srbije. Podsećamo nadležne organe, pre svega policiju i tužilaštvo, da su dužni da omoguće nesmetanu organizaciju Festivala 'Mirdita, dobar dan!', kao i bezbedan pristup posetiocima svim događajima koji se organizuju u okviru Festivala", navodi se u saopštenju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija