Politika

Manojlović: Najbolji pojedinačni opozicioni rezultat, u Nišu ćemo biti tas na vagi

Komentari

Autor: Euronews Srbija

02/06/2024

-

22:37

Manojlović: Najbolji pojedinačni opozicioni rezultat, u Nišu ćemo biti tas na vagi
Savo Manojlović - Copyright Tanjug/Marko Đoković

veličina teksta

Aa Aa

Kandidat za gradonačelnika Beograda ispred liste "I ja sam Beograd - Kreni promeni" Savo Manojlović objavio je večeras da je u Beogradu ta lista osvojila 18 odsto glasova što je, kako je rekao, najbolji pojedinačni opozicioni rezultat, a da će u Nišu biti "tas na vagi" sa osvojenih četiri odsto.

"Najznačajnije je što će Niš po svim parametrima biti slobodan grad", rekao je Manojlović i pozvao sve opozicione stranke u tom gradu da se ujedine i naprave promenu u tom gradu. Manojlović je rekao da je u Novom Sadu ta lista osvojila oko 10 odsto glasova, a u Sremskoj Mitrovici šest odsto.

Savo Manojlović iz pokreta Kreni promeni je rekao večeras da su oni već izašli sa stavom o neregularnostima koje su se dešavale na izborima.  

"Ovaj rezulat je postignut zahvaljujući ljudima koji su ginuli na terenu, skupljali potpise, upadali u opštine kada nisu mogli da dobiju overivače, i zahvaljujući ljudima koji su danas izašli na teren", rekao je Manojlović.  

Prema njegovim rečima, bilo je mnogo neregularnosti, a aktivisti su danas bukvalno napadni i bili izloženi nasilju.  

"Rezulat koji su oni zabeležili obavezuje sve nas i ovo je početak i obaveza prema svim ostalim građanima koji su nam dali podršku i ostalima koji veruju u ove ideje", poručio je Manojlović. 

Kaže da u letnjem periodu Beograd očekuje "borba za odbranu sajma i Generalštaba".  

"Podržavamo stavove stručnjaka za arhitekturu da ti kompleksi moraju ostati. Srbiju očekuje i borba protiv Rio Tinta", rekao je Manojlović.  

Na pitanje da li su potpisali zapisnike u Beogradu, Manojlović je kazao da je to njihov odnos prema svim državnim institucijama, a da vraćanje mandata ima smisla samo ukoliko to učine sve opozicione liste u svim većim gradovima i na republičkom nivou.

"Ukoliko bi to bio zajednički stav opozicije da se uđe u vaninstitucionalnu borbu to bismo i uradili", poručio je Manojlović.

Komentari (0)

Srbija