Politika

Topalović: Neophodna odlučna borba protiv korupcije

Komentari

Autor: Fonet

30/05/2024

-

13:31

Topalović: Neophodna odlučna borba protiv korupcije
Topalović: Neophodna odlučna borba protiv korupcije - Copyright Promo

veličina teksta

Aa Aa

Predstavnici liste "1 od 5 miliona - Beogradski front - Ritam grada" na ponovljenim izborima u Beogradu naglasili su danas neophodnost odlučne borbe protiv korupcije, ocenjujući da se dosadašnja vlast "grčevito bori" da zadrži pozicije jer dolaze veliki investicioni projekti.

Kandidat za gradskog odbornika liste "1 od 5 miliona - Beogradski front - Ritam grada" Zdravko Topalović pozvao je nadležne na konferenciji za novinare da saopšte sve relevantne informacije o slučaju Kentkart da bi se stalo na put korupciji.

Topalović je upitao kandidata za gradonačelnika liste "Aleksandar Vučić - Beograd sutra" Aleksandra Šapića kako je moguće da osoba koja se kandiduje da ponovo bude gradonačelnik ima za šefa kabineta Nenada Milanovića, protiv koga se vodi krivični postupak za trgovinu uticajem.

Topalović je istakao da se dosadašnja gradska vlast "grčevito bori" da ostane na funkcijama jer dolaze veliki investicioni projekti za infrastrukturne objekte koji mnogo koštaju.

"Zamislite gradsku upravu sa 17 sekretarijata i javnih preduzeća u kojima im se podudaraju nadležnosti. Koliko je tu tendera zbog kojih se grčevito brane i hoće da sačuvaju vlast pred velike investicione radove", rekao je Topalović.

Topalović je rekao da bi, kada bi se suzbila korupcija, ostalo mnogo više novca u gradskom budžetu koji bi mogao da se iskoristi da bi se izgradili vrtići, škole i domovi zdravlja.

Kandidat za gradonačelnika liste "1 od 5 miliona - Beogradski front- Ritam grada" Dušan Teodosijević ocenio je da je predizborna kampanja pred izbore zakazane za 2. jun bila izuzetno teška i da su "medijski bili potpuno zatvoreni".

Tokom kampanje su dobili samo dva poziva na gostovanje na televizijama, a ostali mediji su ih prenosili "šturo", dodao je Teodosijević.

"Našom kreativnošću smo došli do velikog broja građana, obišli smo sve beogradske opštine, aktivni smo na društvenim mrežama i to je bio naš vid borbe ", rekao je Teodosijević. Teodosijević je pozvao građane da izađu na izbore jer je izlaznost izuzetno važna. Istakao je da njegova lista zaslužuje poverenje jer je čine mladi ljudi koji nisu politički kompromitovani.

 

Komentari (0)

Srbija