Politika

Izborna lista "Biramo borbu" održala predizborni skup u Beogradu

Komentari

Autor: Tanjug

27/05/2024

-

22:14

Izborna lista "Biramo borbu" održala predizborni skup u Beogradu
Izborna lista "Biramo borbu" održala predizborni skup u Beogradu - Copyright Fonet/Aleksandar Barda

veličina teksta

Aa Aa

U Beogradu je večeras održan predizborni skup izborne liste "Biramo borbu" na kome su njeni predstavnici predstavili plan za smenu vlasti u tri koraka, a koji podrazumeva, kako su rekli, ujedinjenje opozicije, učešće i pobedu na izborima, kao i izgradnju stranačke infrastrukture.

Kandidat za gradonačelnika Beograda liste "Biramo borbu" Dobrica Veselinović zahvalio je svima koji su radili u ovoj kampanji, dodajući da je ona bila teška i da su ih "napadali i jedni i drugi".

"Svi su želeli da ne uspemo, da preovlada apatija i depresija, da ne biramo borbu i da ne preuzmemo odgovornost", rekao je Veselinović na skupu koji je održan u MTS dvorani.

Kako je dodao, izborna lista "Biramo borbu" ulazi u borbu znajući da je ovo maraton i kakvi god rezultati bili 2. juna, ona će se, kako kaže, nastaviti.

Veselinović je zahvalio i svim kandidatima za odbornike, dodajući da je bila velika hrabrost da "izađu na crtu".

Predsednik Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić rekao je da je siguran da će delovi Srbije početi da se "oslobađaju" 2. juna, a da je zajedništvo ključ uspeha.

"Naša koalicija izlazi u preko 70 opština i gradova na izbore i verujem da ćemo pobediti, a kada ostvarimo male pobede, čeka nas velika borba", rekao je Aleksić.

Zamenica predsednika Demokratske stranke Dragana Rakić rekla je da su lokalni izbori važan korak za smenu vlasti i prilika da se pokaže da je promena moguća, dok je predsednik Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović rekao da se oni ne bore samo za promenu vlasti već da se "izgradi bolja Srbije gde će institucije biti bastion pravde".

"Najveći problem na izborima nam neće biti SNS već malodušnost u našim redovima i oni koji podmeću pitanje šta može da se uradi na lokalu kad je SNS na vlasti u republici. Imamo odgovor - možemo da pokažemo da nismo isti", rekao je Grbović.

Kopredsednik Zeleno-levog fronta Radomir Lazović rekao je da je ceo svet video "krađu" izbora u Srbiji, dodajući da je usvojena rezolucija u Evropskom parlamentu.

On je istakao da su ponosni na to što su, kako tvrdi, u Evropi uspeli da promene odnos prema SNS.

Predsednik Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta poručio je biračima da ne slušaju one koji ih teraju u apatiju i bojkotuju izbore, dodajući "da su neki rešili da sede i ne rade ništa i ispada da smo im veći neprijatelji od Vučića".

Na skupu su se obratili i kandidati te liste za gradonačelnika Novog Sada, Valjeva i Niša.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija