Politika

Gajić: Očekujemo oko pet odsto glasova u Beogradu

Komentari

Autor: Tanjug

24/05/2024

-

10:25

Gajić: Očekujemo oko pet odsto glasova u Beogradu
Vladimir Gajić - Copyright FoNet/Aleksandar Barda

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Narodne stranke i kandidat za gradonačelnika Beograda koalicije "Narodna lista - ključ za pobedu" Vladimir Gaijć izjavio je danas da je prema poslednjim informacijama popularnost te koalicije u glavnom gradu izmerena na oko 4,5 odsto i da očekuje da će u Beogradu 2. juna na izborima osvojiti oko pet odsto glasova.

On je za list Politika rekao da Narodna stranka izlazi na izbore u oko 30 opština u Srbiji.

"U koaliciji smo u svim velikim gradovima, dakle u Novom Sadu, Nišu, Čačku, Požarevcu, Užicu, Valjevu, Kladovu, Boljevcu, Pančevu, kao i na osam beogradskih opština, uključujući Mladenovac i Lazarevac. Svuda očekujemo dobre rezultate", dodao je Gajić.

Dodaje i da očekuje postizbornu saradnju sa opozicionim strankama svuda izuzev u Novom Sadu.

"Sa tamošnjom listom, koja se, čini mi se, zove 'Ujedinjeni', čiji su članovi Liga za Vojvodinu, onda Brajan Brković, Gruhonjić i ostali separatisti, ne možemo da sarađujemo ni na lokalnom nivou.

U Novom Sadu smo mi jedina patriotska lista, s obzirom na to da su Novi DSS i POKS u koaliciji sa separatistima, a pokretu dr Nestorovića su odbili listu, što ocenjujemo kao ozbiljan propust GIK-a u Novom Sadu", rekao je Gajić.

Dodao je i da se nada da bi, ako bi ta stranka došla u poziciju da bude ključ pobede, našla zajednički jezik u vezi sa upravljanjem Beogradom sa ostalim strankama opozicije, kao i da će u tom slučaju zahtevati da on bude gradonačelnik jer je, kako je rekao, daleko bolji i kvalitetniji kandidat od ostalih kandidata opozicije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija