Politika

Gajić: U ponedeljak počinjemo prikupljanje potpisa, imamo dogovor sa Novom Srbijom i pokretom "Živim za Srbiju"

Komentari

Autor: FoNet

20/04/2024

-

14:57

Gajić: U ponedeljak počinjemo prikupljanje potpisa, imamo dogovor sa Novom Srbijom i pokretom "Živim za Srbiju"
Gajić: U ponedeljak počinjemo prikupljanje potpisa, imamo dogovor sa Novom Srbijom i pokretom "Živim za Srbiju" - Copyright Euronews Centar

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Narodne stranke Vladimir Gajić izjavio je danas da će Narodna stranka u ponedeljak početi prikupljanje potpisa podrške građana listama kandidata na beogradskim izborima i lokalnim izborima širom Srbije.

"Za beogradske izbore imamo dogovor sa Novom Srbijom Velimira Ilića i Pokretom 'Živim za Srbiju' Jovane Stojković. Otvorili smo vrata i za Dveri i još neke stranke i organizacije. Sve će biti poznato do ponedeljka", rekao je Gajić televiziji Prva.

Prema njegovim rečima, odbori Narodne stranke širom Srbije imaju potpunu slobodu sklapanja koalicija za lokalne izbore. Gajić je povodom raspada koalicije Srbija protiv nasilja upitao "ko je sada prava opozicija".

"Do sada su iz te dojučerašnje koalicije arogantno i bez pokrića izdavali 'ausvajse' da li je neko opozicija ili nije i tvrdili su da prava opozicija neće ići na izbore. Sada su se pocepali i jedan deo te koalicije ide na izbore. Jesu li oni sada prava opozicija ili nisu", upitao je Gajić.

Naveo je da bi sukobi unutar prozapadne opozicije mogli da oteraju u apstinenciju birače koji žele promene.

"Gubi se vreme od kampanje za beogradske izbore i o beogradskim temama se uopšte ne govori, dve trećine kampanje će proći u raspravi koja nema nikakvog smisla. Reč je političkoj i pravnoj rašomonijadI", rekao je Gajić.

Naglasio je da je spajanje beogradskih izbora i lokalnih izbora širom Srbije dovelo opoziciju u "kolosalno lošu situaciju" i to na njen zahtev.

"Opoziciji bi bilo mnogo lakše da su beogradski izbori odvojeni, jer nema infrastrukturu niti organizaciju da isprati istovremeno beogradske izbore i izbore u 90 opština", rekao je Gajić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija