Politika

U Prištini otvoren Državni centar za sajber bezbednost, Kurti: Kosovo oprezno, ali ne i previše uplašeno

Komentari

Autor: Euronews Srbija/A.Ć.

12/03/2024

-

13:29

U Prištini otvoren Državni centar za sajber bezbednost, Kurti: Kosovo oprezno, ali ne i previše uplašeno
U Prištini otvoren Državni centar za sajber bezbednost, Kurti: Kosovo oprezno, ali ne i previše uplašeno - Copyright Euronews/Vladislav Ćup

veličina teksta

Aa Aa

Na otvaranju Centra za sajber bezbednost u Prištini, kosovski premijer Aljbin Kurti je rekao da je cilj donacija i kupovine opreme, oružja i oruđa, "da Kosovo sačuva suverenitet i teritorijalni integritet".

On je istakao da je, kako je nazvao Srbiju, severni sused agresivan i ljut zbog kontrole kosovskih vlasti nad severom, pa je zbog toga Kosovo oprezno, ali ne i previše uplašeno.

"Sukobi nisu međunacionalni, nije etnička razlika ono što izaziva sukob, već autokratija u Beogradu povezana sa despotizmom u Moskvi. Uvek smo upozoravali da su nedemokratske države u našem regionu, ali ne ne samo one, već i one na istoku Evrope, opasnost po bezbednost i mir, ali to naravno niko ne može tako temeljno i duboko da zna kao SAD. Ono što radimo jeste da se maksimalno pripremamo, onoliko koliko možemo i znamo i zato smo i otvorili ovaj Državni centar za sajber bezbednost", rekao je Kurti.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija