Društvo

Građanski aktivizam u borbi protiv pedofilije,mere protiv ptičijeg gripa, žene u biznisu: Probudite se uz Euronews Jutro

Komentari

Autor: Euronews Srbija

27/10/2024

-

21:39

Građanski aktivizam u borbi protiv pedofilije,mere protiv ptičijeg gripa, žene u biznisu: Probudite se uz Euronews Jutro
Građanski aktivizam u borbi protiv pedofilije,mere protiv ptičijeg gripa, žene u biznisu: Probudite se uz Euronews Jutro - Copyright Euronews

veličina teksta

Aa Aa

O brojnim temama iz sveta politike, ekonomije, zdravstva, prosvete, umetnosti i sporta i sutra ćemo govoriti u emisiji Euronews Jutro. Sa vama je od sedam sati Marija Šehić koja će sa svojim gostima razgovarati o svim aktuelnim pitanjima.

U izdanju za ponedeljak, 28. oktobar, izdvajamo:

Organizacija "Fortis" koja raskrinkava pedofile po Srbiji i postavlja njihove snimke na društvene mreže podelila javnost. Jedni ih podržavaju, a drugi podsećaju da su njihove radnje ipak protivzakonite. Kako funkcioniše organizacija "Fortis" i zašto se njihova namera i akcija kosi sa domaćim zakonodavstvom? Koliko je opasno uzimati pravdu u sopstvene ruke? O tome te u temi jutra govore nekadašnji načelnik odeljenja za visokotehnološki kriminal Saša Živanović i advokatica Sarah El Sarag.

Policija i dalje traga za Alijom Balijagićem koji se sumnjiči da je u bijelopoljanskom selu Sokolac izvršio dvostruko ubistvo. U potragu se uključila i vojska. Meštani Sokolca i obližnjih sela upozoreni da ne napuštaju svoje objekte i ne komuniciraju sa nepoznatim licima. O svim dešavanjima u Sokolcu i akciji crnogorske policije i vojske za Euronews Jutro govori Ena Pušija, novinarka portala "Vijesti" iz Bijelog Polja.  

Naslovne strane i centralne teme iz dnevne štampe komentariše spoljno-politički analitičar Mirko Dautović.

Od pet aktivnih žarišta virusa ptičijeg gripa u Srbiji tri su na području Vojvodine. Donosimo vam detalje o merama preduzetim za suzbijanje ptičijeg gripa.

Sa kojim se sve problemima suočavaju žene u biznisu danas? Koliko ih ima na rukovodećim pozicijama i zašto im se uspeh neretko osporava?

Nekada smo se kao deca uspavljivali i uživali u bajkama i pričama putem audio zapisa na kasetama. Nešto slično dobili su i današnji klinci zahvaljujući mobilnoj aplikaciji "Pričaj mi". Kako je došao na ideju da razvije tu aplikaciju? Zašto smatra da će osim pomoći da deca lakše utonu u san, aplikacija unaprediti i njihovu kreativnu stranu? Gost Euronews Jutra biće Miloš Maksimović, jedan od kreatora aplikacije.

Olga Danilović osvojila drugu WTA titulu u karijeri. U finalu turnira u Guangdžouu sa 2:0 u setovima savladala Amerikanku Kerolan Dolhajd. O ovim i ostalim vestima iz sporta sa kolegama sa Arena sporta.

Komentari (0)

Srbija