Društvo

Javni poziv za gradnju stanične zgrade na novoj BAS stanici na Novom Beogradu do 22. novembra

Komentari

Autor: Tanjug

21/10/2024

-

16:37

Javni poziv za gradnju stanične zgrade na novoj BAS stanici na Novom Beogradu do 22. novembra
Javni poziv za gradnju stanične zgrade na novoj BAS stanici na Novom Beogradu do 22. novembra - Copyright Tanjug video

veličina teksta

Aa Aa

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda objavila je javni poziv za izgradnju stanične zgrade u okviru kompleksa nove autobuske stanice u Bloku 42 na Novom Beogradu, a ponude se mogu poslati do 22. novembra.

Direkcija je u okviru javnih nabavki objavila tender pod nazivom  "Izvođenje radova na izgradnji Autobuskog terminala u bloku 42 u Novom Beogradu – II faza", koja podrazumeva objekat autobuske stanice.

Objekat autobuske stanice BAS je pozicioniran na građevinskoj parceli JS-AS2, na delu K.P. 2896/107 KO Novi Beograd, pravougaonog, kompaktnog oblika, u vidu ćiriličnog slova "P". 

Stanična zgrada biće orijentisana u pravcu jugoistok- severozapad, pri čemu su glavni ulaza i dominantni pešački i kolski pristupi planirani iz pravca ulice Antifašističke borbe, odakle se i očekuje najveći priliv korisnika, sa jugoistočne strane.  

FoNet/Marko Dragoslavić

 

Opremljena sa pet glavnih ulaza/izlaza za putnike/korisnike usluga autobuske stanice BAS, kao i sa dva službena ulaza .

Ugovorom o zajedničkoj izgradnji nove autobuske stanice BAS iz 2017. godine, BAS je određen za finansijera projekta, a Grad Beograd za investitora. Projektant je Saobraćajni institut Beograd. 

U Beogradu je 27. septembra u novobeogradskom Bloku 42, gde je nekada bila "Buvlja pijaca", otvorena nova autobuska stanica, a u nedelju, 29. septembra organizovani su prvi polasci sa nove stanice.

Odlaskom autobusa za Ljubljanu 50 minuta posle ponoći 29. septembra zvanično je zatvorena autobuska stanica, koja je poslovala više od pola veka. 
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija