Društvo

Akcija besplatnih preventivnih pregleda, dr Tomašević: Interesovanje veliko, kao i prethodnih nedelja

Komentari

Autor: Tanjug

06/10/2024

-

11:44

Akcija besplatnih preventivnih pregleda, dr Tomašević: Interesovanje veliko, kao i prethodnih nedelja
Akcija besplatnih preventivnih pregleda, dr Tomašević: Interesovanje veliko, kao i prethodnih nedelja - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

U zdravstvenim ustanovama širom Srbije danas je nastavljena akcija preventivnih zdravstvenih pregleda, a u Kliničko-bolničkom centru Zemun građani mogu da obave preventivne preglede od osam do 17 časova.

Dr Ratko Tomašević iz KBC Zemun kaže za Tanjug da kardiološki preventivni pregledi podrazumevaju EKG, merenje krvnog pritiska i klinički pregled sa savetom za dalje lečenje.

On je dodao da je interesovanje građana veliko, kao i prethodnih nedelja.

"U slučaju da se otkriju neki ozbiljniji poremećaji pacijenti bivaju upućeni na dalju dijagnostiku, eventualno bivaju hospitalizovani odmah u našoj ustanovi", rekao je Tomašević.

Naveo je da se pored ovih pregleda obavljaju i preventivni urološki pregledi i laboratorijske analize.

"Predviđene laboratorijske analize za danas su tumorski marker za prostatu PSA, tumorski marker za digestivni trakt, krvna slika i određivanje vrednosti hemoglobina A1c", navodi Tomašević.

On je istakao da se pacijenti nakon preventivnih pregleda upućuju na dalju dijagnostiku i da se na osnovu nalaza sprovode sve terapijske mere.

"Neki pacijenti budu upućeni na interventne procedure, neki budu upućeni na operativno lečenje, sve zavisi od nalaza", rekao je Tomašević.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija