Društvo

Policija ispituje okolnosti koje su dovele do izbora Slaviše Orlovića za dekana FPN

Komentari

Autor: Euronews Srbija

18/09/2024

-

17:30

Policija ispituje okolnosti koje su dovele do izbora Slaviše Orlovića za dekana FPN
Policija ispituje okolnosti koje su dovele do izbora Slaviše Orlovića za dekana FPN - Copyright Google Maps

veličina teksta

Aa Aa

Fakultet političkih nauka (FPN) saopštio je danas da policija ispituje okolnosti koje su dovele do nezakonitog izbora Slaviše Orlovića za dekana na sednici Saveta održanoj 7. juna 2024. godine.

Policija postupa po zahtevu za prikupljanje potrebnih obaveštenja Višeg javnog tužilaštva u Beogradu — Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije.

"Nadamo se da će policijska istraga dodatno rasvetliti ovaj slučaj, iako Fakultet još uvek čeka ishod obraćanja policiji povodom dva napada na ljudsko dostojanstvo i profesionalni integritet naših koleginica i kolega, u aprilu i martu ove godine", navodi se u saopštenju.

Uprava Fakulteta je poručila i da će reagovati povodom nelegalnosti do kojih je došlo na izbornoj sednici Saveta, podnošenjem tužbe Upravnom sudu.

Medija Centar Beograd

 

 

Profesor FPN Slaviša Orlović izabran je za dekana na sednici Saveta FPN-a koja se održala u junu mesecu ove godine. On je ujedno bio i jedini kandidat.

Izbor Slaviše Orlovića je protekao veoma burno.

Euronews/Lana Nanovski

 

Više desetina studenkinja, studenata i građana je bilo ipred FPN-a gde je Savet Fakulteta političkih nauka glasao o izboru dekana.

"Nakon što je 2014. smenjen sa mesta prodekana zbog prijave za seksualno uznemiravanje, a koje se nastavilo i deceniju kasnije još uvek traje, smatramo da je naša dužnost da zaštitimo sebe i pobrinemo se da fakultet bude bezbedno mesto", stajalo je u pozivu studenata na protest.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija