Otvorena "Buregdžijada" u Nišu: Posetioci će moći da probaju burek sa slaninom, kulenom, čvarcima, picom, ali i slatki
Komentari22/08/2024
-22:58

Osam domaćih pekara predstavlja se na tradicionalnoj manifestaciji Dani bureka, koja je večeras otvorena u Nišu.
Uz tradicionalne ukuse sira, mesa, pečuraka, posetioci će moći da probaju i burek sa slaninom, kulenom, čvarcima, pica i slatki burek i druge specijalitete.
Euronews/Ljljana Pavlović
Predsednik Unije pekara Niša Bratislav Vukadinović kaže da je ovo udruženje, uz pomoć sponzora, obezbedilo svakom učesniku manifestacije 500 kilograma brašna.
On očekuje da Dani bureka, kao i ranijih godina, privuku više hiljada posetilaca.

Euronews/Ljljana Pavlović
U Nišu se burek priprema duže od pet vekova. Nezvanično, dnevno ga konzumira više od 20.000 ljudi.
Euronews/Ljljana Pavlović
Poslednjih godina pekari se suočavaju sa brojnim problemima, kaže Vukadinović, jer je sve teže naći dobre majstore bureka pošto su mnogi, u potrazi sa boljom zaradom, otišli u zemlje zapadne Evrope. Takođe, dodaje, mladi ljudi se sve manje opredeljuju za pekarski zanat.
Komentari (0)