Društvo

Paklena vrućina ne jenjava: RHMZ objavio gde u Srbiji je najtoplije, temperatura dostigla 40 stepeni

Komentari

Autor: Tanjug

16/08/2024

-

15:01

Paklena vrućina ne jenjava: RHMZ objavio gde u Srbiji je najtoplije, temperatura dostigla 40 stepeni
Paklena vrućina ne jenjava: RHMZ objavio gde u Srbiji je najtoplije, temperatura dostigla 40 stepeni - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

veličina teksta

Aa Aa

Najnovija merenja Republičkog hidrometereološkog zavoda (RHMZ) pokazala su da je Ćuprija sa izmerenih 40 stepeni Celzijusa trenuntno najtopliji grad u Srbiji, dok je u glavnom gradu izmereno 37 stepeni.

Prema podacima od 14.00 časova, Niš je drugi najtopliji grad u Srbiji sa 39 stepeni, dok je u Somboru, Novom Sadu, Loznici, Kragujevcu, Smederevskoj Palanci, Velikom Gradištu, Negotinu, Kraljevu, Kruševcu, Leskovcu i Zaječaru izmereno 38 stepeni Celzijusa.

Najsvežije je na Kopaoniku, gde je živa u termometru pokazala 20 stepeni Celzijusove skale, na Crnom Vrhu je izmereno 30, a na Zlatiboru 31 stepen. 

RHMZ  je najavio da će do kraja sedmice biti veoma toplo, sa maksimalnom temperaturom danas i sutra  od 37 do 41 stepena, a u nedelju od 33 do 38 stepeni.

U većini mesta će biti pretežno sunčano, a uz lokalni razvoj oblačnosti očekuju se i kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom, koji će biti češći drugog dana vikenda.

RHMZ je najavio od nedelje slabljenje toplotnog talasa, ali uz povećanje nestabilnosti.

Od početka naredne sedmice promenljivo i još nestabilnije vreme, uz smenu sunčanih i oblačnih intervala i uz pojavu pljuskova i grmljavina, koji će lokalno biti izraženiji (iznad 20 mm za kratko vreme) uz grad i pojačan vetar.

Maksimalna temperatura u manjem padu, ali će biti sparno i dalje toplo - kretaće se u intervalu od 29 stepeni u zapadnoj Srbiji do 36 stepeni u Banatu, na istoku i jugoistoku zemlje.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija