Društvo

Red sunca, red oblaka: Danas toplo, ali tokom dana naoblačenje, u sredu pad temperature

Komentari

Autor: Euronews Srbija

24/06/2024

-

07:22

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Red sunca, red oblaka i za kraj dana - pljuskovi. Upravo tako možemo opisati vremenske prilike koje će obeležiti nedelju pred nama. 

Iako je za dane vikenda došlo do destabilizacije vremena, što je u pojedinim delovima zemlje uzrokovalo jake i obilne padavina, temperatura se i dalje kreće iznad 30. podeljka. Veći deo južne Evrope nalazi se pod uticajem toplog vazduha sa severa Afrike, dok u isto vreme postoji ciklon na visini koji uzrokuju nestabilno i promenljivo vreme. Upravo zbog toga i danas ostaje veoma toplo uz postepeno naoblačenje tokom dana.

Pljuskovi će prvo zahvatiti jugozapadne predele i to već u ranim poslepodnevnim satima, dok se proširivanje padavinske zone na ostatak Srbije prognozira za večernje sate. Na krajnjem severu i istoku danas bez padavina. 

Temperatura će se u najtoplijem delu dana kretati od 28 stepeni u jugozapadnim predelima pa do 35 koliko će biti u Negotinu. U Beogradu do 31 stepen.

Slično vreme zadržava se i u utorak, dok nam od srede stiže intenziviranje padavina i blaži pad temperature. Kiša će sutra padati uglavnom u predelima južno od Save i Dunava, međutim od srede pljuskova će biti u celoj zemlji, a temperatura će se kretati između 25 i 30 stepeni. 

Kratkotrajni predah od padavina prognozira se tek za dane vikenda. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija