Društvo

Incident u Trećoj beogradskoj gimnaziji: Povređen profesor dok je pokušavao da razdvoji tuču učenika

Komentari

Autor: Euronews Srbija

15/05/2024

-

09:35

Incident u Trećoj beogradskoj gimnaziji: Povređen profesor dok je pokušavao da razdvoji tuču učenika
Treća beogradska gimnazija - Copyright Wikimedia/PedjaNbg

veličina teksta

Aa Aa

 Forum beogradskih gimnazija osudio je jučerašnji incident u Trećoj beogradskog gimnaziji gde je u sukobu učenika Desete gimnazije i učenika Treće beogradske gimnazije jedan od aktera teško povredio nastavnika koji je pokušao da razdvoji zavađene učenike. 

"Od nadležnih organa očekujemo da odgovorni za povređivanje nastavnika budu sankcionisani. Događaji u Trećoj beogradskoj gimnaziji i Tehničkoj školi u Bačkoj Palanci nedvosmisleno ukazuju  da u Srbiji još nije pronađeno rešenje za nagomilano nasilje u srpskim školama, a olako obećana brzina u rešavanju problema koji izjeda srpski prosvetni sistem ne doprinosi izlasku iz krize već postojeće rane iznova produbljuje", navedeno je u saopštenju.
 
Forum beogradskih gimnazija, kao odgovorne, jednako vidi i one koji odlučuju, kao i one koji participaraju u donošenju odluka. 
 
"Nakon majske tragedije, sindikati su se utrkivali ko će sesti bliže ministru prosvete ili tadašnjoj premijerki sa predlozima koji su uglavnom predstavljali reciklirane predloge iz nekih ranijih vremena. Ti predlozi su potom usvajani kroz zakone, a da  praktično u praksi nisu ni primenjivani, niti predstavljaju efikasno oružje u rešavanju narastajućeg nasilja", navedeno je u saopštenju.
 
Inače, nedavno je u Bačkoj Palanci pretučen profesor na svom radnom mestu. Njega je pretukao bivši učenik škola. Predstavnici nekoliko sindikata zbog toga su najavili protest za sutra u 12 sati ispred Skupštine Srbije.  

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija