Društvo

I dalje nestabilno uz povremene pljuskove i kišu: Kad stiže promena vremena?

Komentari

Autor: Euronews Srbija

13/05/2024

-

07:25

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

I tokom ove sednice nestabilno uz povremene pljuskove i kišu. Velikih vrućina i dalje nema na vidiku, a danas će u Srbiji biti do 23 stepena Celzijusa. Vreme će danas biti pod uticajem jednog, za sad, nepotpunog, ciklona, koji se nalazi iznad Italije. I upravo će zbog njegove energije i vlage koja kruži u atmosferi, vreme biti nestabilno, kaže meteorološkinja Euronews Srbija Milena Ćirković.

"To sve znači da će i danas biti kiše i pljuskova ali samo na lokalnom nivou. Taj lokalitet uglavnom će biti rezervisan za brdsko planinske predele i jugoistok Srbije, između Leskovca i Vranja.
Reč je o vrlo malim količinama, ispod jednog litra po kvadratnom metru. U većem delu zemlje danas sunčano i suvo", rekla je Ćirković.

Tanjug/Vladimir Sporčić

 

Vetar će kao i prethodnih dana duvati sa severa, slabim do umerenim i intezitetom. Zahvaljujući njemu temperatura i danas u okvirima višegodišnjeg proseka. Kako kaže, maksimalna dnevna biće u intervalu od 21 do 23 stepena Celzijusa. 

"Što se temperature tiče, neće se bitnije menjati do četvrtka-petka kada očekujemo blago otopljenje koje će biti praćeno i dužim sunčanim intervalima", navela je.

Kako dodaje, atmosfera nije u potpunosti stabilna, ali će zato biometeorološke prilike biti relativno povoljne. Ipak, dodaje, na posebnom oprezu i dalje trebaju biti srčani i mentalno nestabilni bolesnici.

"Reakcije na vreme će biti u vidu depresije i smanjene radne sposobnosti. Svakako danas budite na posebnom oprezu", savetuje Ćirković.

Komentari (0)

Srbija