Društvo

Oblačno i hladnije, uz česte padavine: Za vikend nestabilno, razvedravanje naredne nedelje

Komentari

Autor: Euronews Srbija

03/05/2024

-

08:01

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Promena vremena zahvatila je Srbiju, pa će i danas na repertoaru biti oblaci, kiša i pljuskovi. Repubublički Hidrometeorloški Zavod uključio je meteoalarm. Na snazi su upozorenja na grmljavinu, lokalne pljuskove i jaku kišu koja može doneti više od 20 litara po kvadratnom metru za 12 sati.

"Promena vremena posledica je ciklona, čiji se centar u odnosu na juče malo produbio. 
Vazdušni pritisak u centru je opao, što znači da će padavine u Srbiji danas biti obilnije i učestalije", navela je urednica Vremenske prognoze Euronews Srbija i meteorološkinja Milena Ćirković.

Danas će dominirati tmurni oblaci. Kiša i pljuskovi padaće od jutra, s tim što poslepodne postoji mogućnost i za grmljavinu.

Najveća količina padavina može se očekivati u narednim satima, na području Vojvodine, u Banatu, kao i na krajnjem istoku Srbije

Za vreme trajanja pljuska, vetar će se prolazno pojačati. Vrlo je moguće da će vetar u zoni pljuskova imati i olujne udare. Mimo toga, biće mirnije, uz slab do umeren severozapadni vetar

S obzirom na to da je vetar promenio pravac sa južnog na severni, malo je osvežilo. Danas će temperatura biti niža nego juče. Petak će biti i najsvežiji dan tokom ove sedmice. Maksimalna dnevna kretaće se od 16 do 18 stepeni.

Vikend pred nama obeležiće nestabilno vreme, uz kišu i pljuskove. Ne očekuju se veće količine padavina, ali će one biti česte. Temperatura će nakon današnjeg dana biti u blagom porastu, ali u najtoplijem delu dana, uglavnom neće prelaziti 20 podeljak. Razvedravanje je prognozirano za početak naredne sedmice.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija