Aktuelno

Nastavak suđenja Belivukovoj grupi: Optuženi Dragić ispitivao Lalića, Hrvatin opisao otmicu i ubistvo Gorana Veličkovića

Komentari

Autor: Tanjug

23/10/2024

-

18:21

Nastavak suđenja Belivukovoj grupi: Optuženi Dragić ispitivao Lalića, Hrvatin opisao otmicu i ubistvo Gorana Veličkovića
Nastavak suđenja Belivukovoj grupi: Optuženi Dragić ispitivao Lalića, Hrvatin opisao otmicu i ubistvo Gorana Veličkovića - Copyright FoNeT/Marko Dragosavić, Goran Veličković Goksi/Facebook

veličina teksta

Aa Aa

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je ispitivanjem okrivljenog-saradnika Srđana Lalića nastavljeno suđenje pripadnicima organizovane kriminalane grupe Veljka Belivuka, koji se optužnicom terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nelegalno držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje.

Odgovarajući na pitanja optuženog Vlada Draganića, Lalić je rekao da su vođe ove grupe imale poverenja u Draganića, kao i da je njemu ostalo u sećanju da je kuća u Ritopeku bila na ime Draganićeve supruge.

Draganić je Lalića detaljno ispitivao o kući u Ritopeku, stanu koji je, kako je naveo Lalić, Draganić dobio od Belivuka i Marka Miljkovića, a koji su oni uzeli preko Radoja Zvicera. 

Lalić je naveo da je Draganić prilikom dolaska Lazara Vukićevića u kuću u Ritopeku, imao zadatak da puca na njega u slučaju da Vukićević dođe naoružan.

E-Stock/Miloš Rafailović, Tanjug/Rade Prelić, Vladimir Sporčić, Zoran Žestić

 

Okrivljeni-saradnik je ranije ispričao da je Vukićević prilikom ulaska u dvorište kuće, a izlaska iz automobila, izvadio pištolj i opalio jedan metak, ali ga je on (Lalić) udario, a ostali pripadnici grupe savladali i oborili na zemlju.

Pričajući o ubistvu Milana Ljepoje, Lalić je rekao da je nakon tog ubistva Draganić dobio Ljepojin sat, koji je bio limitirana serija i vrlo vredan.

Lalić je naveo da je on kamerom u satu opremio muškarca koji je otišao da preuzme eksploziv od osoba koje su mu i pokazale kako da rukuju tim eksplozivom.

On je dodao da su snimci preuzimanja obrisani nakon što su izuzete fotografije osoba koje su im predale eksploziv, koji je kasnije prevezen u kuću u Ritopeku.

Lalić je završio sa svedočenjem i nakon pauze od 30 minuta počeće saslušanje sledećeg okrivljenog-saradnika Bojana Hrvatina. 

Hrvatin opisao otmicu i ubistvo Gorana Veličkovića

Okrivljeni-saradnik Bojan Hrvatin na suđenju je detaljno opisao otmicu i ubistvo Gorana Veličkovića 3. avgusta 2020. godine.

Hrvatin je najpre priznao da je on postao član grupe čije su vođe Belivuk i Marko Milković i da ga je sa njima spojio Miloš Budimir.

On je naveo da je Gorana Veličkovića grupa namamila preko njega, a preko kupovine dva pištolja, tako što je Hrvatin ponudio Veličkoviću oružje koje navodno prodaje njegov drug, koga je preko Skaj aplikacije glumio Miljković.

Veličković je pristao da kupi pištolje i dogovorio da se sastane sa Hrvatinom 3. avgusta 2020. godine, kada ga je Hrvatin pokupio automobilom i odveo u njive u blizini Vrčina i gde su ga savladali pripadnici ove grupe i odvezli u kuću u Ritopeku.

E-Stock/Nataša Rajaković

 

Hrvatin, kako tvrdi, nije učestvovao u samom ubistvu Veličkovuića, ali mu je Miljković ispričao da se Veličković "dobro držao" i da je pitao za Hrvatina, za kog su rekli da su njega "već rešili".

Kako je naveo Hrvatin, Miljković se dopisivao sa Veličkovićevog telefona sa Filipom Koraćem i pojedinim navijačima, odnosno predstavljao se kao Veličković, ali je dodao da je Korać brzo shvatio da se ne dopisuje sa Veličkovićem, nakon čega mu je Miljković posao fotografiju ubijenog Veličkovića.

Hrvatin tvrdi da je njemu za to ubistvo bilo obećano 20.000 evra, međutim dobio je od Belivuka 10.000 evra, a ostatak je podeljen priapdnicima grupe koji su učestvovali u ubistvu.

On je sklopio sporazum sa tužilaštvom da za kaznu zatvora od 14 godina ispriča svoja saznanja o krivičnim delima koja je zajedno sa pripadnicima grupe počinio.

Komentari (0)

Srbija