Aktuelno

Oglasilo se Prvo osnovno javno tužilaštvo povodom slučaja "Ribnikar"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

08/10/2024

-

13:39

Oglasilo se Prvo osnovno javno tužilaštvo povodom slučaja "Ribnikar"
Oglasilo se Prvo osnovno javno tužilaštvo povodom slučaja "Ribnikar" - Copyright Google Maps

veličina teksta

Aa Aa

Prvo osnovno javno tuzilaštvo u Beogradu je formiro predmet radi ispitivanja povrede tajnosti postupka u vezi predmeta "Ribnikar", tačnije povodom iznošenja u medijima delova iskaza maloletnog K.K. koji je u istrazi ispitan kao svedok u predmetu koji se vodi pred Višim sudom u Beogradu protiv V.K. i dr. zbog krivičnog dela Teška dela protiv opšte sigurnosti iz čl. 288 st.2 u vezi cl. 278 st. 1 KZ i dr, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Kako navode, tužilaštvo će pribaviti podatke i potrebna obaveštenja radi utvrđivanja da li se, i u radnjama kog lica, stiču obeležja krivičnog dela Povreda tajnosti podataka iz čl. 337 KZ, ili nekog drugog krivičnog dela za koje se goni po službenoj dužnosti, a o čemu će javnost takođe biti obaveštena.

Podsetimo, glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović izdao je 6. oktobra obavezno uputstvo Prvom osnovnom javnom tužilaštvu da formira predmet i ispita povredu tajnosti postupka u vezi sa predmetom "Ribnikar".

Nalog je izdat imajući u vidu da je u ovom predmetu javnost isključena od početka krivičnog postupka, tokom istrage i kasnije odlukom Višeg suda u Beogradu sa glavnog pretresa koji je u toku, a radi zaštite interesa maloletnih oštećenih u ovom postupku.

Stefanović je apelovao na sve učesnike u postupku, branioce, punomoćnike i oštećene, kao i medije da poštuju odluku pravosudnih organa u vezi sa isključenjem javnosti iz postupka i naglasio da će svako nepoštovanje ove odluke biti procesuirano u skladu sa zakonom.

Komentari (0)

Srbija