Aktuelno

Sektor za vanredne situacije MUP-a: 167 požara na otvorenom za 24 sata

Komentari

Autor: Euronews Srbija

05/09/2024

-

21:31

Sektor za vanredne situacije MUP-a:  167 požara na otvorenom za 24 sata
Sektor za vanredne situacije MUP-a: 167 požara na otvorenom za 24 sata - Copyright Tanjug/FOTO SRNA/Ljerka Bjrelica

veličina teksta

Aa Aa

Sektor Ministarstva unutrašnjih poslova za vanredne situacije saopštio je večeras da su u protekla 24 sata intervenisali na 167 požara na otvorenom prostoru.

Na gašenju požara u mestu Bogutovac, prema Troglavu, na površini od oko 150 hektara angažovano je 45 vatrogasaca-spasilaca sa 15 vozila i tri ATV vozila.

Na licu mesta nalazi se 46 pripadnika Srbijašuma sa 10 vozila, pet padobranaca DVD Bogutovac, kao i nekoliko lovaca Lovačkog društva Bogutovac.

Angažovani su i helikopteri MUP, Kamov Ka-32 i Super Puma, koji su na opožarenu površinu izbacili 109 tona vode.

Na teritoriji Bor-Kladovo, selo Velika Kamenica, gde gori trava i nisko rastinje, angažovana su 42 vatrogasca-spasioca sa 16 vozila, šest pripadnika DVD sa jednim vozilom.

Sprečeno je širenje požara ka kućama, salašima i torovima, a sve snage su preusmerene na gašenje ka drugom kraku požara ka mestu Malajnica, na površini od oko 40 hektara.

Požar kod Aranđelovca ugašen

Na području Prijepolje-Priboj, Trnak, gori nisko rastinje i mešovita šuma na nepristupačnom terenu na površini od oko 100 hektara, a angažovano je 11 vatrogasaca-spasilaca sa četiri vozila.

U saopštenju se navodi i da je požar u selu Darosava kod Aranđelovca jutros ugašen, dok u mestu Donje Komarice gori trava, nisko rastinje i listopadna šuma.

Instagram.com/arandjelovac.opstina

 

Angažovano je 13 vatrogasaca-spasilaca sa pet vozila, a požarom je zahvaćena površina od oko 15 hektara i radi se na lokalizaciji.

Vatrogasci-spasioci angažovani su i na gašenju požara u mestu Vinci, opština Veliko Gradište, gde je požarom zahvaćena trava i nisko rastinje na površini od oko 60 hektara u mestu Staro Momčilovo, opština Žitorađa, i u Brusu kod Kruševca.

Nema ugroženih objekata ni stanovništva, a sve snage Sektora za vanredne situacije rade na lokalizaciji tih požara, dodaje se u saopštenju. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija