Aktuelno

Dačić sa ambasadorkom Nemačke: Saradnja policija dve zemlje veoma intenzivna

Komentari

Autor: Tanjug

02/08/2024

-

14:40

Dačić sa ambasadorkom Nemačke: Saradnja policija dve zemlje veoma intenzivna
Dačić sa ambasadorkom Nemačke: Saradnja policija dve zemlje veoma intenzivna - Copyright Tanjug/OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE

veličina teksta

Aa Aa

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić razgovarao je danas sa ambasadorkom Nemačke u Beogradu Anke Konrad o daljem jačanju saradnje u oblasti unutrašnjih poslova, s posebnim akcentom na zajedničke napore u borbi protiv svih vidova kriminala i iregularnih migracija. 

Dačić je istakao da je saradnja između policija dve zemlje veoma intenzivna i da postoji prostora za njenim daljim unapređenjem u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala, prekograničnog kriminala, terorizma i visokotehnološkog kriminala, navodi se u saopštenju MUP-a.  

On je naglasio je važnost zajedničkog rada policija dve zemlje u suzbijanju trgovine ljudima, drogom i oružjem, kao i razmenu najsavremenijih tehnologija i znanja u borbi protiv sajber pretnji. 

Dačić je zahvalio na donacijama opreme i tehnike, kao i podršci koju Nemačka pruža Srbiji u oblasti bezbednosti i migracija i naglasio važnost nastavka i produbljivanja ove saradnje u budućnosti. 

On i Konrad su istakli dobre bilateralne odnose dve zemlje, koje karakteriše dugogodišnja i uspešna saradnja u mnogim oblastima, imajući u vidu da je Nemačka jedan od najvažnijih ekonomskih partnera Srbije, sa značajnim investicijama u privredu i infrastrukturu. 

Konrad je uručila Dačiću pismo zahvalnosti direktora  Savezne policije Nemačke Ditera Romana zbog angažovanja pripadnika srpske policije na Evropskom prvenstvu u fudbalu, održanom u Nemačkoj, gde su, kako je u pismu navedeno, svojom profesionalnošću vidno doprineli bezbednosti i ugledu ovog takmičenja. 

"Zajednički međunarodni angažman UEFA Euro 2024 ističe snagu policijske saradnje preko granica država", ističe se u pismu zahvalnosti.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija