Aktuelno

Preminuo Miroslav Lazanski

Komentari

Autor: Euronews Srbija

04/08/2021

-

08:35

Preminuo Miroslav Lazanski
Miroslav Lazanski - Copyright Tanjug/Filip Krainčanić

veličina teksta

Aa Aa

Ambasador Srbije u Rusiji Miroslav Lazanski iznenada je preminuo u 71. godini, potvrđeno je za Euronews Srbija u Ministarstvu spoljnih poslova.

Lazanski je bio pisac, novinar i vojno-politički komentator. Rođen je 18. septembra 1950. u Karlovcu gde je završio osnovnu školu. U Trebinju je završio srednju, a u Zagrebu Pravni fakultet. 
Kao novinar je pisao za listove Polet, Vjesnik, Danas i Start.

U februaru 1991. prešao je u Beograd i počeo da piše za dnevni list Politika. Pisao je i za listove Politika ekspres, NIN, Večernje novosti, zagrebački Start, Katimerini, Diamond weekly i Securitarian. Autor je sedam knjiga i autor je desetak televizijskih serijala.

Bio je i ratni izveštač. Izveštavao je iz ratova u Avganistanu, Bejrutu, Čečeniji, Zairu, Libanu, iz iračko-iranskog sukoba, tokom operacije Pustinjska oluja, za vreme rata u Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Kosovu i Metohiji, Libiji.

Na izbornoj listi kandidata Srpske napredne stranke (SNS) za poslanike u Skupštini Srbije za izbore 2016, našao se u grupi nestranačkih ličnosti na listi koju predvodi Aleksandar Vučić.

Imenovan je za ambasadora Srbije u Moskvi u julu 2019. godine.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija