Tenis

Đoković furiozno do trećeg kola US Opena: Pobeda nad Grikspurom u tri seta

Komentari

Autor: Tanjug

03/09/2021

-

07:11 >> 10:08

Đoković furiozno do trećeg kola US Opena: Pobeda nad Grikspurom u tri seta
Đoković furiozno do trećeg kola US Opena: Pobeda nad Grikspurom u tri seta - Copyright Tanjug/AP Photo/Frank Franklin II

veličina teksta

Aa Aa

Najbolji teniser sveta Novak Ðoković plasirao se u treće kolo Ju-Es opena, pošto je pobedio Holanđanina Talona Grikspura rezultatom 3:0 (6:2, 6:3, 6:2).

Meč je trajao svega 99 minuta, tako da se čini da je Novak uspeo da sačuva energiju za naredne napore i ne potroši se previše. Naredni meč igraće protiv japanskog tenisera, Keija Nišikorija, protiv koga ima fantastičan skor.

Naime, od 19 mečeva koliko su tokom karijere odigrali, Đoković je slavio na čak 18, od čega je prethodnih 17 pobeda bilo za redom:

"Ima tu mnogo toga, duga je naša istorija. On je sada jedan od najboljih na turu. Ne mogu da kažem da stalno volim da igram protiv najboljih jer je on najteži rival. Radije bih protiv nekog ko je niže rangiran. Uvek volim velike izazove. Čak i ako imam loš učinak protiv teških protivnika. Siguran sam da će biti teško, ali daću svoj maksimum", istakao je Japanac.

US open počeo je u ponedeljak i traje do 12. septembra, a duel između Novaka i Nišikorija zakazan je za 4. septembar sa početkom od 17 časova.

Komentari (0)

Sport