Tenis

Đoković slavio protiv Menšika i plasirao se u polufinale Šangaja

Komentari

Autor: Euronews.rs

11/10/2024

-

15:00

Đoković slavio protiv Menšika i plasirao se u polufinale Šangaja
Novak Đoković - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

U četvrtfinalu Mastersa u Šangaju, Novak Đoković pobedio je mladog Čeha Jakuba Menišikaa sa 2:1 ( 6:7, 6:1, 6:4) , iako je izgubio prvi set u taj-brejku. Rival u polufinalu biće mu Tejlor Fric

Đoković je izgubio prvi set posle taj-brejka 7:6 (4), iako je u tom delu meča vodio sa čak 3:0. Ipak, mogao je najbolji teniser sveta da mnogo ranije reši prvu deonicu. Napravio je brejk Đoković kod rezultata 4:4. Na 40:40, jedna loptica je skliznula niz mrežu posle duge razmene udaraca i donela Srbinu prednost. Usledio je drugi servis Menšika, što je Novak iskoristio i poveo sa  poveo sa 5:4. Činilo se tada da će rutinski privesti prvi set kraju, ali nije tako mislio mladi Čeh koji je uzvratio vratio brejkom i izjednačio na 5:5, a onda čak i poveo sa 6:5. Ipak, uspeo je srpski teniser da uvede meč u taj brejk. 

Poveo je Đoković sa 3:0, a onda je usledila serija Menšika. Duplom greškom srpski teniser je poklonio protivniku poen za 4:3, ali je potom čist "zicer" na svoj servis promašio i mladi teniser - 4:4.  Ipak dobija sledeći poen za 5:4 dobija Čeh, uzeo je zatim i šesti poen, a Đoković nije uspeo da iskoristi svoj servis i prvi put u Šangaju izgubio je taj-brejk. 

Đoković je dobro otvorio drugi set. Dobio je prvo svoj servisom, potom je napravio i brejkom za vođstvo od 2:0, a uskoro je na semaforu pisalo i 3:0. Uspeo je potom da smanji Menšik na 3:1, a posle 30:0 na Đokovićev servis, Čeh je uspeo da dođe do 30:30. Nije, se međutim dao najbolji teniser sveta svih vremena, pa je ubrzo dobio dva poena i došao do ubedljivih 4:1.

Vratio se forhend Đokoviću u drugom setu, pa je isti rutinski priveo kraju. Usledio je novi breej za 5:1, da bi na svoj servis Đoković završio posao 6.1.

U trećem setu Đoković je propustio priliku da oduzme servis Menšiku pri reezultatu 1:1. Imao je dve breejk lopte, ali se Menšik odličnim servisima vratio u igru. 

Ipak, ono što nije uspeo tada jeste na narednom servisu Čeha, pa je posle brejka poveo sa 3:2. Usledio je niz grešaka Jaakuba Menšika, pa je ubrzo bilo 4:2.Sve je držao u svojim rukama Đoković uprkos tome, što je imao malih problema sa nogom. 

Do kraja trećeg seta najbolji teniser sveta zadržao je svoj servis i stigao do polufinala i meča sa Fricom - 6:4.

Komentari (0)

Sport