Tenis

Toni Nadal nema dilemu: Ko je najbolji? Novak!

Komentari

Autor: Euronews.rs

11/09/2024

-

18:21

Toni Nadal nema dilemu: Ko je najbolji? Novak!
Novak Đoković i Rafael Nadal - Copyright Tanjug/FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ nr

veličina teksta

Aa Aa

Debata o najboljem svih vremena je u tenisu nešto što će trajati verovatno dok je sporta. Možda smo samo u fudbalu videli jednako žustre rasprave između navijača oko "nadeva" GOAT. Mesi, Pele, Ronaldo, u "prelepoj igri", odnosno Novak Đoković, Rodžer Federer i Rafael Nadal u "belom sportu". Možda će Karlos Alkaraz i Janik Siner uskočiti u usta ostrašćenih ljubitelja reketa, ali za sada, loptica se samo odbija o tri pomenuta imena. 

Među onima čije se mišljenje može ceniti je i Toni Nadal, nekadašnji trener i ujak popularnog Rafe. Iako je godine proveo u Špančevom boksu, Toni smatra da titulu zaslužuje jedino Novak, iako postoje određeni uslovi... 

"Ko je igrao najbolje? Federer. Ko je najbolji svih vremena? Đoković. Zato što je osvojio najviše trofeja. Ko bi bio najbolji da nije bilo povreda? Moj bratanac Rafa! Ali, pošto je povreda nažalost bilo, onda je na kraju najbolji Đoković, Mada, po onom što sam gledao u svom životu, Federer je igrao najbolji tenis", istakao je Toni Nadal u intervjuu za Juronjuz.

Na pitanje da li je talenat to što odvaja najbolje od ostalih ili predan rad, nekadašnji Rafin trener je rekao:

"Da biste postali broj jedan, potrebno je da imate talenat. Ali, samo talenat nije dovoljan da biste postali vrhunski igrač. To je do napornog rada. A, samo sa radom, bez talenta, ne možete da dostignete visine Federera ili Mesija u fudbalu, mada možete u oba sporta da napravite sasvim dobre karijere", ocenio je Toni Nadal.

Komentari (0)

Sport