Tenis

Novak Đoković neće da stane posle olimpijskog zlata: I dalje sam takmičarski nastrojen

Komentari

Autor: Euronews

24/08/2024

-

23:15

Novak Đoković neće da stane posle olimpijskog zlata: I dalje sam takmičarski nastrojen
Novak Đoković neće da stane posle olimpijskog zlata: I dalje sam takmičarski nastrojen - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Da su na njegovom mestu sigurno bi mnogi izgovorili "To je to od mene, hvala i doviđenja" posle osvajanja jedine preostale titule u impozantnoj karijeri, ali Novak Đoković i posle uzimanja zlatne medalje na Olimpijskim igrama 2024 želi da igra, pobeđuje i osvaja turnire. Počev od US Opena (26. avgust - 8. septembar), gde najbolji teniser sveta svih vremena brani tron.

Šta ga to goni da ostaje i opstaje deo ATP tura i u 37. godini, posle obaranja svih važnijih rekorda u istoriji "belog sporta", pokušao je da objasni medijima u Njujorku, dva dana šre starta zadnjeg Grend slema u sezoni. Na čiji tradicionalni Dečiji dan je došao okićen kolajnom iz Pariza, da i na taj način podstiče klince i klinceze da sanjaju i ganjaju velike snove. 

"Za mene je uvek cilj da se borim za trofej. Taj pristup i mentalni sklop nije drugačiji ove godine. Ljudi me pitaju šta još mogu da osvojim posle zlata na Olimpijskim igrama, ali i dalje osećam da sam motivisan. Takmičarski sam nastrojen i želim da ispisujem istoriju i da uživam na ATP turu, da inspirišem mlade ljude da igraju i gledaju tenis… Slemovi su stub našeg sporta – ako nisi inspirisan na slemovima, teško ćeš biti bilo gde drugde.

Na US Openu imamo najveći stadion na svetu, večernji mečevi su uvek nešto posebno i jedva čekam da izađem opet – buka, energija... drugačije od bilo čega drugog. Igram u ponedeljak uveče na Artur Ešu, jedva čekam da se nađem na terenu ponovo i osetim sve to u svom meču", poručio je iz Sjedinjenih Američkih Država vlasnik 24 Grend slem krune. 

Đoković je četiri puta dosad osvajao US open – 2011, 2015, 2018. i 2023. godine, a u ponedeljak na utorak, oko 02.30 po srednjoevropskom vremenu, čeka ga "reketanje" sa Raduom Albotom iz Moldavije. Nisu se ranije susretali, ali Đoković kada je fizički i mentalno zategnut kao struna nema problema ni s jednim Karlozom Alakarazom, kao u finalu OI, a kamoli s nekim ko ništa napravio ništa značajnije u profesionalnom tenisu. 

Komentari (0)

Sport