Tenis

Novak mora na operaciju: Nastup na Vimbldonu u domenu teorije, a ni OIimpijske igre nisu sigurne

Komentari

Autor: Euronews

05/06/2024

-

11:40 >> 11:44

Novak mora na operaciju: Nastup na Vimbldonu u domenu teorije, a ni OIimpijske igre nisu sigurne
Novak mora na operaciju: Nastup na Vimbldonu u domenu teorije, a ni OIimpijske igre nisu sigurne - Copyright AP Photo/Jean-Francois Badias, Pool

veličina teksta

Aa Aa

Novak Đoković neće biti u mogućnosti da brani trofej na Rolan Garosu, posle povrede kolena koju je doživeo u četvrtfinalnom meču sa Fransiskom Serundolom, a prema najavama francuskih medija, srpski teniser danas će biti povrgnut hirurškom zahvatu kako bi spremno dočekao Olimpijske igre ovog leta.

Ukoliko, naravno, rehabilitacija prođe u najboljem redu...

Srpskom teniseru, inače, stradao je meniskus desnog kolena, a naknadnim pregledima utvrđeno je da će mu ipak biti potrebna hirurška intervencija. Prema pisanjima "Lekipa", Novak će se danas operisati u Parizu, a nakon toga sledi period mirovanja od minimum tri nedelje. 

To znači da su vrlo male šanse da će igrati na Vimbldonu, koji je na programu od 1. do 14. jula, dok je nešto veća prilika da će biti spreman za Olimpijske igre 26. jula.

Šansa da bi se našao na predstojećim igrama u Parizu su navodno i razlog što je Novak odlučio odmah da reaguje i zadrži kakvu takvu šansu da osvoji olimpijsko zlato, inače jedini trofej koji mu nedostaje u karijeri.

Komentari (0)

Sport