Tenis

Đoković nakon dobijanja nagrade za najboljeg sportistu godine: Srbiji sam doneo jedan od najvećih sportskih trofeja

Komentari

Autor: RTS

23/04/2024

-

09:29

Đoković nakon dobijanja nagrade za najboljeg sportistu godine: Srbiji sam doneo jedan od najvećih sportskih trofeja
Novak i Jelena Đoković - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Srpski teniser Novak Đoković je po dobijanju nagrade akademije Laureus za najboljeg sportistu godine naveo da su za to priznanje zaslužni i ostali članovi njegovog tima.

Novak Đoković je peti put izabran za najboljeg sportistu sveta, pošto je Laureus nagradu već osvajao 2012, 2015, 2016. i 2019. godine.

Najbolji teniser sveta je trijumfovao u konkurenciji fudbalera Erlinga Holanda i Lionela Mesija, atletičara Armanda Duplantisa i Noe Lajlsa i vozača Formule 1 Maksa Ferstapena.

Đoković je tako izjednačio rekord nekadašnjeg kolege Rodžera Federera, koji se do večeras jedini mogao pohvaliti da je pet puta proglašen za najboljeg sportistu godine.

"Laureus je organizacija osnovana pre 25 godina od strane Nelsona Mandele i Johana Ruperta koji su prepoznali snagu i uticaj sporta na globalnom nivou. Imao sam tu čast i privilegiju da dobijem obu nagadu četiri puta. Velika čast mi je što sam opet nominovan u ovoj fazi moje karijere", rekao je Novak za RTS na crvenom tepihu, pa se još jednom obratio sa nagradom u ruci, koju mu je dodelio legenda američkog fudbala i njegov prijatelj Tom Brejdi.

Tanjug/(AP Photo/Manu Fernandez)

 

"Veoma posebna noć. Ova nagrada je došla kao rezultat izvanredne sezone, jedne od najboljih u mojoj karijeri. Nagradu dugujem mom timu, koji je bio uz mene prošle godine. Iako sam sam na terenu, iza kulisa je ovo ipak timski uspeh. Drago mi je što sam večeras predstavio Srbiju i što sam doneo još jedan trofej u istoriji sporta, možda i najvažniji, s obzirom da su 68 članova Laureus akademija šampioni i legende", rekao je Đoković.

Nagradu za najbolju sportistkinju dobila je španska fudbalerka Ajtana Bonmati koja je sa reprezentacijom svoje zemlje osvojila Svetsko prvenstvo, nakon čega je proglašena za najbolju igračicu sveta.

Za najbolji tim godine proglašena je ženska fudbalska reprezentacija Španije koja je osvojila titulu šampiona sveta. Nagradu za uspon godine zaslužio je fudbaler Real Madrida i reprezentativac Engleske Džud Belingem.

Najuspešnija gimnastičarka svih vremena Simon Bajls iz Sjedinjenih Američkih Država dobila je nagradu za povratnika godine. Za najbolju akcionu sportistkinju, u konkurenciji žena i muškaraca, proglašena je mlada skejterka Arisa Tru (14) iz Australije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Sport