Ostali sportovi

Stevanović i Mandić složni: Neverovatno iskustvo, igrači pobedili sami sebe

Komentari

Autor: Tanjug

11/08/2024

-

17:42

Stevanović i Mandić složni: Neverovatno iskustvo, igrači pobedili sami sebe
Stevanović i Mandić složni: Neverovatno iskustvo, igrači pobedili sami sebe - Copyright TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

veličina teksta

Aa Aa

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Uroš Stevanović čestitao je igračima osvajanje zlatne medalje i rekao da su oni pobedili sami sebe i svoje strahove i slabosti.

"Rekao sam to i pre Igara, vaterpolo turnir je jedan od najtežih, kao i rukomet, jer imate osam utakmica i normalno je da ne budete na vrhuncu u svakoj od njih. Naše pravilo kao tima je da ne gubimo samopouzdanje, verovali smo da smo na pravom putu i pripremali smo se za četvrtfinale", rekao je selektor Stevanović, a prenosi sajt Olimpijskog komiteta Srbije.

Podvukao je da Srbija treće Olimpijske igre zaredom završava kao četvrta u grupi, a na kraju uzima zlato.

"Momcima svaka čast, izdržali su sve. Pre svega, pobedili su sami sebe – svoje slabosti, sumnje, strahove. I zbog toga su sada olimpijski šampioni", zaključio je Stevanović.

Na reči selektora nadovezao se i Dušan Mandić.

“Mislim da smo samo nas 13 igrača koji smo bili ovde, stručni štab i naši najbliži verovali u to da možemo da dođemo do ovakvog cilja. Samo mi znamo kroz šta smo prošli – od smene generacija, preko neuspeha na takmičenjima, do toga da tri godine nismo uspeli da osvojimo medalju", rekao je Mandić.

Dodao je Mandić da je osećaj neverovatan kad se osvoji najsjajnija i najvažnija medalja.

"Verujem da, kada si iskren prema sebi i drugima, kad si potpuno predan i kad veruješ u sebe, jedino na taj način možeš da ostvariš ovakav uspeh. Presrećan sam. Nikad nisam ni sanjao da ću doći u ovu situaciju, da ću pričati o ovome i da ću se nalaziti ovde. Zaista, ovo je neverovatno iskustvo", rekao je Mandić.

Komentari (0)

Sport