Ostali sportovi

Čast nam je da budemo domaćini Evropskog prvenstva: Aleksandar Vučić ponosan na organizaciju velikog takmičenja

Komentari

Autor: Euronews

30/05/2024

-

12:35

Čast nam je da budemo domaćini Evropskog prvenstva: Aleksandar Vučić ponosan na organizaciju velikog takmičenja
Aleksandar Vučić - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, sastao se danas sa prvim čovekom Evropske federacije vodenih sportova, Antoniom Hozeom Silvom, povodom organizacije kontinentalnog šampionata u Beogradu, sledećeg meseca (10 - 23. jun). 

Tim povodom, prvi čovek naše države izrazio je ogromno zadovoljstvo zbog ukazanog poverenja i privilegije našoj zemlji, uveren da će naš grad biti savršen domaćin svim učesnicima i njihovoj pratnji, ali i publici iz inostranstva. 

"Sa predsednikom Evropske federacije vodenih sportova Antoniom Hozeom Silvom sam razgovarao o predstojećem Evropskom prvenstvu u vodenim sportovima. Čast nam je da budemo domaćini jednog od najvećih prvenstava koje je ujedno i poslednje takmičenje pred Olimpijske igre u kojem sportisti mogu da izbore olimpijske norme", napisao je Aleksandar Vučić na svom Instagram nalogu.

Prema njegovim rečima, značaj ovog prestižnog takmičenja ne tiče se samo promocije sporta i Srbije, već i doprinosi daljoj popularizaciji vodenih sportova i unapređenju sportskih infrastruktura.

"Prisetili smo se 1973. godine kada je Beograd bio domaćin prvog Svetskog prvenstva u vodenim sportovima na Tašmajdanu i saglasili se da će ovo prvenstvo doprineti jačanju sportskog duha i saradnje među evropskim nacijama", naveo je Vučić.

Vodeći događaj EP traje 14 dana i uključivaće plivanje u bazenu, skokove u vodu, plivanje na otvorenim vodama i umetničko plivanje. Ovo prvenstvo poslužiće kao poslednja šansa za kvalifikovanje za Igre u Parizu, a kvalifikacioni period za plivanje završava se 23. juna, poslednjeg dana takmičenja u Beogradu.

Evropsko prvenstvo u vodenim sportovima počinje u Sportskom centru "Milan Gale Muškatirović", koji je domaćin umetničkog plivanja od 10. do 14. juna. Borbe na otvorenim vodama biće održane od 12. do 15. juna na Adi Ciganliji, a takmičenje u skokovima u vodum u periodu 17 - 23. jun, u Zavodu za sport i medicinu sporta Republike Srbije.

Predstojeći šampionat prvobitno je dodeljen ruskom Kazanju, da bi naknadno oduzet, usled ratnog sukoba Rusije i Ukrajine, te dodeljen Beogradu. Kao osvedočeno odličnom organizatoru sporskih događaja.  

 

Komentari (0)

Sport