Uživo

Vaterpolisti krupnim koracima idu ka medalji: Italija potopljena u četvtfinalu

Komentari

Autor: Euronews

04/08/2021

-

11:18 >> 12:33

Vaterpolisti krupnim koracima idu ka medalji: Italija potopljena u četvtfinalu
Andrija Prlainović - Copyright AP Photo/Mark Humphrey

veličina teksta

Aa Aa

Vaterpolo reprezentacija Srbije savladala je selekciju Italije u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Tokiju i plasirala se u polufinale gde ih očekuje duel protiv Španije – 10:5 (5:2, 4.1, 0:1, 1:2)

Duel aktuelnih olimpijskih i svetskih šampiona trebalo je da predstavlja derbi Igara u Japanu, ali se ispostavila da je Srbija bila toliko dominantna da je ubedljivo obezbedila nastavak borbe za odbranu zlata.

Dva poraza u grupnoj fazi olimpijskog turnira kao da nisu ostavili trag na igrače selektora Dejana Savića, koji su od prvog minuta vodili sve konce u bazenu.

Šut ih je odlično služio, odbrana je bila izuzetno jaka, a u jednom momentu smo uspeli da se odbranimo sa čak tri igrača manje. Vrlo bitnu, ako ne i presudnu ulogu u toj čvrstini je imao golman Branislav Mitrović koji je činio čuda na golu.

Igrači Italije jednostavno nisu uspeli da mu pronađu slabu tačku, uspeo je da im zaustavi čak 15 udaraca. Time je ulivao dodatno samopouzdanje svojim saigračima, koji su na ubedljiv i dominantan način obezbedili prolazak u polufinale.

Polufinalni meč na programu je u petak od 12.45 časova.

ČETVRTA ČETVRTINA

Rođeni Francuz Mihael Fodegas uspeva da smanji prednost Srbije na 10:6.

Italija je smanjila na 9:5, a strelac je Frančesko di Fulvio, ali odmah reaguje Filip Filipović i Srbija ponovo ima pet golova viška - 10:5.

TREČA ČETVRTINA

Po jedna gol postigli su i Srbija i Italija, pa se poslednju deonicu meča ulazi sa prednošću olimpijskih šampiona od 9:4.

Filip Filipović nje iskoristio peterac na 70 sekundi pre kraja treće četvtine i rezultat ostaje nepromenjen. 

Stefano Longo postiže prvi gol u trećoj četvrtini i smanuje na 9:4, ali Srbija i dalje ima sigurno vođstvo.

DRUGA ČETVRTINA

Opet Andrija Prlainović probija odbranu Italije i Srija vodi 9:3 posle druge četvrtine.

Andrija Prlainović postiže prvi pogodak i uvećava prednost na 8:3. Igra se poslednji minut druge deonice.

Treći gol za Italijane postiže Nikolo Figari, a Branislavu Mitroviću je malo nedostajalo da zaustavi i ovaj šut rivala - 7:3.

Kapiten Filip Filiupović uvećava prednost selekcije Srbije koja sada ima ubedljvih 7:2

Dugo se u drugoj četvrtini igralo bez golova, a ond aje Dušan Mandić ubacio loptu u mrežu Italijana za "plus četiri" - 6:2.

Branislav Mitrović je ostvario i treću odbranu na ovom meču. Važno je i da on ima sigurnost jer to uliva samopouzdanje celom timu.

PRVA ČETVRTINA

Nikola Dedović povećava prednost na 5:2 i to je rezultat kojim se završava prva deonica meča.

Drugi gol Strahinje Rašovića za vođstvo od dva gola razlike - 4:2.

Reprezentativci Srbije su sigurni u šutu, sada je bio precizan Dušan Mandić - 3:2. Igra se još pet minuta u prvoj četvrtini.

Nikolas Prešuti ima stopostotan učinak na ovom meču i on održava Italijane u životu - 2.2.

VAR sistem je pokazao da je lopta nakon šuta Filipa Filipovića prešla gol liniju i Srbija vodi 2:1.

Strahinja Rašović je doveo Srbiju u vođstvo, ali rezultat poravnava Nikolas Peršuti - 1:1.

Meč je počeo, prvi napad ima selekcija Srbije.

Vaterpolo reprezentacija Srbije pokušaće trijumfom nad selekcijom Italije da se domogne polufinala na Olimpijskim igrama u Tokiju, gde bi ih očekivao susret protiv reprezentacije Španije.

Biće to duel aktuelnih olimpijskih i svetskih šampiona, što garantuje zanimljiv i uzbudljiv meč.

Na prošlim Igrama u polufinala Srbija je pobedila Italiju 10:8 mada je vodila 6:1, ali sve to neće biti bitno na današnjem susretu.

"Oni su svetski prvaci, to dovoljno govori kakav su tim. Dobro se poznajemo, stari naš rival. U Tokio su došli sa najvećim ambicijama, sigurno da će pokušati da odigraju najbolju utakmicu protiv nas. Verujem da ćemo posle dobre utakmice sa Crnom Gorom nastaviti tako i sada jer su ovo mečevi u kojima nemate pravo na kiks", poručio je uoči susreta srpski reprezentativac Stefan Mitrović.

Komentari (0)

Sport