Ostali sportovi

Loša odbrana i pad koncentracije krivi za poraz od Španije

Komentari

Autor: Euronews

25/07/2021

-

12:49

Loša odbrana i pad koncentracije krivi za poraz od Španije
Milan Aleksić i Alberto Munariz Egana - Copyright Tanjug AP/Mark Humphrey

veličina teksta

Aa Aa

Vaterpolo reprezentacija Srbije, zvanični olimpijski šampion, porazom je započela turnir u Tokiju, nakon što je danas u meču prvog kola B grupe poražena u duelu sa Španijom sa 13:12.

Baš kao i na nekoliko prethodnih velikih takmičenja, izabranici Dejana Savića nisu uspeli da zaustave Špance, posebno u situacijama sa "igračem više".Bio je to meč u kojem obe ekipe gotovo da nisu igrale odbranu, pa su se golmani našli na vatrometini raspucanih igrača, a rival se mnogo bolje snašao u takvim uslovima, tim pre što su "delfini" imali problema sa isključenim igračima.

Napad je solidno funkcionisao u ekipi Srbije, pogotovo onaj sa igračem više, ali defanziva je bila veoma loša i uzrok poraza treba tražiti upravo tu, ali u činjenici da ekipe u prvom meču na olimpijskim igrama obično ne igraju punom snagom već selektori žele postepeno da podižu formu.

Pred ekipom Dejana Savića je još mnogo važnih utakmica i ovaj poraz ne bi trebalo da previše sa zabrinjava, a priliku za popravni "delfini" imaju već u utorka kad ih čeka utakmica protiv autsajdera selekcije Kazahstana (07.00).

Komentari (0)

Sport