Košarka

Panter i Barselona naneli prvi poraz Monaku u Evroligi

Komentari

Autor: Euronews

16/10/2024

-

22:36

Panter i Barselona naneli prvi poraz Monaku u Evroligi
Panter i Barselona naneli prvi poraz Monaku u Evroligi - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Crvene zvezde ostali su jedina neporažena ekipa posle trećeg kola Evrolige jer je Barselona na svom parketu nanela prvi poraz Monaku 86:71 (26:18, 21:21, 24:15, 15:17) pre svega zbog odlične igre Kevina Pantera, igrača utakmice sa 21 poenom.

Raspucao se bivši kapiten Partizana pred gostovanje Crvenoj zvezdi u petak (20.00), serijom od osam poena (dve trojke, jedna od tablu) napravio je ključnih 10 poena razlike krajem prve četvrtine, a zatim i mini serijom zaključio vođstvo na poluvremenu, uz ukupno 13 poena za prve dve deonice.

Katalonci su odigrali veoma dobru odbranu na Majku Džejmsu i povratniku Džordanu Lojdu, ali su pre svega dominirali u skoku pod oba obruča. To im je uz priličan broj izgubljenih lopti i održavalo prednost protiv ekipe Saše Obradovića koja je u prvom delu skupo platila po nekoliko "žutih minuta".

Ponovo je Panter sa dva teška pogotka i odbranom nad Džejmsom onemogućio Monako da ugrozi Katalonce na startu treće deonice, da bi se Obradović hvatao za glavu posle nekoliko izgubljenih lopti koje su domaćini, uz razigranog Laprovitolu, pretvorili u vođstvo od 18 poena.

"Kneževi" jednostavno nisu imali svoje veče, iskusni igrači Barselone su bez obzira na određene propuste priveli meč kraju, a tačku je trojkom stavio Kevin Panter kada je na tri minuta pre kraja pogodio trojku za 81:65.

Imaju Katalonci jak skok (25 def +14 of) sa Ernangomezom, Džabarijem Parkerom, Janom Veselijem i Metuom i to će biti prvi zadatak za košarkaše Crvene zvezde - da iskontrolišu taj segment igre pod oba koša. Ali, moraće i da pripaze na trojke Parkera i poludistancu Veselog, jer su protiv Monaka bili veoma uspešni. O šuterskim kvalitetima Kevina Pantera, Satoranskog, Abrinesa, Brizuele zna se uglavnom sve, pa crveno-bele čeka sigurno još jedan veliki ispit.

Kod Barselone Kevin Panter je postigao 21 poena za 20 minuta (3/7 za tri, 5/7 za dva, 2/2 bacanja, 3 sk, 2 as), Džabari Parker je ubacio 16 (4/6 za tri, 4 sk, 3 as), Laprovitola 13 (3/3 trojke, 3 as), Jan Veseli 10 (5/7 za dva, 5 sk). Okobo je upisao 13 poena za Monako, Dialo 12, Majk Džejms 11...

Пласман обезедио Sofascore

Komentari (0)

Sport